Jump to content

baca kombinuje -dalej

Baca

Recommended Posts

dlaczego kombinuje ano nie zawsze się trzymam receptur dzisiaj zrobiłem wieprzową bacową bo moją jutro wędzę zacząłem osadzanie a to fotki;fotosik się wypiął mam nadzieję,że tylko na mnie.Fotki zapodam jutro,od rana wędzę :rolleyes: :grin:

I już po wędzeniu ,no i fotki

kiełbaska po osadzeniu no i dwa boczusie się przyplątały]

już w wędzarni

bomba w górę-dymi się już po osuszaniu

stygną po parzeniu

Moja ocena kiełbaska jak i boczek dobre słoność w sam raz doprawienie przyprawami takie jak chciałem no i do następnego zadymiania pozdrawiam :lol:

czyli jaką :cool:

Ano taką bacową zakupiłem;

boczek-2.7

karkówka-3.2

lopatka-3.0

wziołem to wszystko podzieliłem i tak to chude zmieliłem na 12,średnie na 8 tłuściejsze na 6

wybrałem też troszkę ścięgnistego no i na 3 kilka razy a reszta standarcik ,tylko nie pytaj proszę o klasy :grin: bo nie mam pojęcia :blush: .No i teraz pewnie już wiesz dlaczego bacowa ,pozdrawiam :lol:

a jakoś specjalnie ją przyprawiłeś czy standardowo pieprz czosnek i majeranek ?

Wiesz ja staram się jak najmniej dodatków do kiełbasy tylko sól i pieprz z tym ze mieszam z ziołowym ,no chyba ,że to biała to wtedy marianka obowiązkowo nie zapominam także o czosnku ,bo jakoś mi się zdaje,że np w przypadku szynki czym prościej tym smaczniej więc w kiełbasie podobnie,jak Ci wiadomo ogórki i córki no nie :lol: pozdrawiam

dużo zdrówka życzę

dzięki dobry człowieku :lol:

Jak na kiełbasę to trochę ubogo jak na mój gust.Wędzonki i owszem sama solanka ,ale wszystkie kiełbasy mieć w tym samym smaku. :sad:

.Arku jak to wszystkie po prostu robię tylko jeden powiedzmy gatunek kiełbasy wszak nie samą kiełbasą człowiek żyje -prawda? :lol:

Widocznie takie przyprawy na początek wszystkim zajadającym odpowiadają. ;)

-czy na początek nie wiem po prostu robię tylko jeden rodzaj kiełbasy pewnie z ,ze tak powiem nawału zajęć wszak wiadomo ,że najmniej czasu mają emeryci :lol: ,a nad innym smakiem jeszcze popracuję.

Co mi ma smakować .Kiełbasa przyprawiona tylko pieprzem i solą.

-Arku luzik po co brachu te nerwy.

Może pieprz ziołowy w odpowiedniej dawce, jako mieszanka paru przypraw nadaje smak, który baca preferuje.

.Trafiłeś w dychę dla mnie i moich zjadaczy dodatek pieprzu ziołowego to jest to-właśnie on daje bukiet i głębię smaku :clap:

Jest mi niezmiernie miło,że tyle znakomitości z WB poświęciło swój czas,"coby' zabrać głos w sprawie mojej kiełbasy a nawet nerwy :cry: Każda opinia na temat moich kombinacji jest dla mnie ważna,zapewniam również,że dalej będę pilnie śledził kolegów dokonania jak to robię od lat kilku i coby tu nie mówić jestem pod wrażeniem!!!

Do następnych kombinacji Bacy-dziękuję :lol:

Co Ty pie....... Co mi ma smakować .Kiełbasa przyprawiona tylko pieprzem i solą

Czytaj co kolega pisze !

tylko sól i pieprz z tym ze mieszam z ziołowym ,no chyba ,że to biała to wtedy marianka obowiązkowo nie zapominam także o czosnku

Pieprz zmieszany z pieprzem ziołowym + czosnek.

Czy to mało przypraw ?

Pieprz zmieszany z pieprzem ziołowym + czosnek.

Czy to mało przypraw ?

Jak Ci wiadomo są smaki i smaczki więc ! :lol: ,Czasami jak nie mam lenia też kombinuje ze smakami wtedy inne przyprawy też się tam znajdą generalnie uważam,ze czym prościej tym lepiej a z przyprawami wolę nie przesadzać bo co za dużo to niezbyt zdrowo-ponoć.pozdrawiam :lol:

wklejam fotki bacowej wieprzowej co to przepis wywołał dyskusje no i oczywiście boczusia co się przyplątał

No i ?? pozdrawiam i czekam na ocenę szkoda ,że tylko wizualna :lol:

ślinka cieknie, będę Cię dalej obserwował, czekam na więcej kombinacji ja też lubię eksperymenty :cool:

A obserwuj sobie obserwuj jesteś zawsze mile widziany :lol:

Będę robił wędzarnie beczkową poprzednia też była taka

tylko ta fotka się zachowała i żeby nie było takie zacności z niej wychodziły;

Że o innych nie wspomnę niestety wtedy fotek nie robiłem :devil:

pozdrawiam :lol: