Baca Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Dostałem od koleżanki słoiczek z białą zawartością , przedtem zostałem poczęstowany ciastem z przykazaniem ,że nim skosztuje to mam sobie pomyśleć życzenie. Ciasto nie powiem smaczne dostałem też instrukcję jak robić z przykazaniem ,żeby tym zaczynem obdarować inne osoby .Podaję przepis w formie nie zmienionej .Chleb pochodzi z Watykanu. Przynosi szczęście rodzinie. Chleb piecze się raz w życiu i spełnia życzenie całej rodziny. Aby chleb z Watykanu się udał należy przestrzegać następujących zasad:1. Nie lubi metalu.2. Przygotowując go należy mieszać plastikową lub drewnianą łyżką.3. Przechowywać w temperaturze pokojowej.4.Pojemnik z chlebem przykryć lnianą ściereczką. Poniedziałek-chleb wlać do większej miski, dodać 250 gram cukru. Wtorek-wlać 250 ml mleka. Nie mieszać. Środa-dodać 250 gram mąki. Nie mieszać. Czwartek-zamieszać rano, w południe i wieczorem. Piątek-dodać 250 gram cukru. Nie mieszać. Sobota-zamieszać drewnianą łyżką, ciasto podzielić na cztery części z tego trzy części rozdać dobrym na szczęście. Najpóźniej w poniedziałek. Niedziela-do czwartej części dodać 250 ml oleju,250 gram mąki,3 jajka ½ opakowania proszku do pieczenia,1/2 łyżki soli,1 cukier waniliowy, trochę cynamonu, rodzynki, dwa starte jabłka startą gorzką czekoladę. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed jedzeniem nie zapomnij o życzeniu. Smacznego! W razie problemów dzwoń na nr 694 635 711 Aga z Nysy Ps. Moja LP jest w trakcie robienia-fotki zapodam. pozdrawiam :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Proszek do pieczenia? cukier wanilinowy? - to nie ma nic wspólnego z chlebem!! Następny łańcuszek szczęścia a ciemnogród powtarza. Życzenia to sami sobie nawzajem spełniajmy a nie przez chleb. I jeszcze dlaczego tylko dobrym trzeba rozdać i kto decyduje kto jest dobry a kto nie? Chyba nie tak nas uczą? A chleb to spełnia życzenia tylko tym co go robią czy każdemu, bo może dzięki temu wszyscy będziemy tacy szczęśliwi. Coś mi się wydaje, że ja go nie dostanę - chyba niedobry jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 Następny łańcuszek szczęściaTu się z Tobą zgadzam :grin: a ciemnogród powtarza. A tu nie i to z prozaicznej przyczyny ani ja ani moja LP nie uważamy się za ciemnogród traktujemy to jako ciekawostkę powiedzmy to natury kulinarnej. :shock: Coś mi się wydaje, że ja go nie dostanę - chyba niedobry jestem Mogę podesłać,tylko jak przez neta ?pozostaje Ci tylko zrobić a smak powiem dobry :lol: ps.wędkujesz widzę czy tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 a ciemnogród powtarza. A tu nie i to z prozaicznej przyczyny ani ja ani moja LP nie uważamy się za ciemnogród traktujemy to jako ciekawostkę powiedzmy to natury kulinarnej. :shock:A jak tak to przepraszam, o tym nie pomyślałem ps.wędkujesz widzę czy tak? Tak, a najbardziej lubię wędkować na morzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Krążyło to już kilka lat temu :tongue: - z tym że teraz ktoś udoskonalił smakowo :grin: ...bo wcześniej to się tego gniota jeść nie dało :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted June 14, 2013 Author Report Share Posted June 14, 2013 Krążyło to już kilka lat temujakoś nie zapamiętałem więc to chyba był gniot co się zowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted June 16, 2013 Author Report Share Posted June 16, 2013 Smakowo może być jak ktoś lubi ciasto , ale na kolana nie powala :rolleyes: wizualnie oceńcie sami :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts