sverige2 Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 I to było to, czego dziś już nie ma i "se ne vrati" o atmoswerze takiego wspólnego urlopowania biwakowania, biesiadowania i smakach których tylko ów wspomnień czar pozostał, nie wspomnę.http://kuchnia.wp.pl/mm/miszmasz/1679/1/1/prl-w-konserwie.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Co ma być pod tym linkiem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Sverige, nie pomyliłeś stron :question: pytam bo nic na niej nie widzę coby nawiązywało do tego o czym piszesz :sad: ..... noooo.... może za wyjątkiem tego że jest to strona o kuchni sygnowana przez www.wp.pl :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtec Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Poprawiłem link w pierwszym poście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Pamiętam jak miałem z 8-10 lat jeżdziliśmy z rodzicami na wczasy pracownicze do Dziwnowa, na polu namiotowym było 10 przyczep i były organizowane turnusy dwutygodniowe dla pracowników elektrowni, to był czad dla takiego szkraba jak ja rano leciało sie po bułki, śmietanę i pomidory na śniadanie I do kiosku po gazety No i takie gazetowe wydania książek Karola Maya były w odcinkach Pamiętam jeszcze jak węgorze wędzili w puszkach po ogórkach konserwowych A te zabawy w piachu na plaży... kilka patyków, piórek, kamyków i nic więcej do szczęścia nie trzeba było... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Widzę Pokemonu ze wspomnienia mamy podobne Ja te książeczki Maya jeszcze chyba gdzieś w piwnicy bym znalazł ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 Co ma być pod tym linkiem ? Wspomnień czar Miro, czar naszych pięknych młodych lat, smaków i atmosfery z tamtych czasów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 I do kiosku po gazety bo kiedyś to kiosk Ruchu to była atrakcja :grin: lepsza niż te współczesne centra handlowe :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Widzę Pokemonu ze wspomnienia mamy podobne Bo i wiek macie podobny a nawet taki sam .Macie rację to se ne vratibo kiedyś to kiosk Ruchu to była atrakcja i to jeszcze jaka :!: Oj powspominało by si,e no nie .Pokemonku przy tym twoim kryształowym wspomnienia lepiej by płyneły mam racje :question: :lol: [ Dodano: Sob 06 Lip, 2013 13:07 ]Ja te książeczki Maya jeszcze chyba gdzieś w piwnicy bym znalazł ....A ja też i to nie tylko jedną a czy akurat Maja :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 ..... i plakaty z Dziennika Ludowego............i Razem............ i Wigry 3........... i Donaldówy z historyjkami............i filatelistyka................i sprzedawanie butelek...............i lanserskie puszki po pifffkach na szafkach........... i wolniasy................i sofixy / heliosy............i wszyscy mieli takie same książki do szkoły.............. i Legia/Widzew................i............... i dopisujcie to były LOTY....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Tytus Romek i AtomekThorgaleKajko i KokoszRelax z komiksamiTygrysy (takie książeczki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 ..... i resorówki, zwane też resorakami .......... Wyścig Pokoju kapslami obciążanymi plasteliną ..... ale była też .... CZARNA WOŁGA porywająca dzieci :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Woda sodowa z saturatora (szklanka na łańcuchu)I wata cukrowa i "pańska skórka" :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renesi Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Masło solone na wagę śmietana w butelkach marmolada na wagę i pochód na pierwszego maja Pochnące gumki do ścierania piórnik chiński to było coś co każde dziecko chciało mieć Zabawa w podchody , dwa ognie , baba jaga patrzy Kiełbaski pieczone na ognisku w lesie i herbata w butelce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 No i NAJWAŻNIEJSZE? SWIADOMOŚĆ, że: wszyscy "som" równi, ale NAJRÓWNIEJSI w "organach"!!! :devil: :devil: :devil: Czyli nie matura, lecz WIARA SZCZERA, zrobi z "pieszczocha ustroju" co najmniej "oficera". :tongue: BTW Skutki odczuwane dzisiaj "som" i jeszcze wiele lat ....... :devil: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 herbata w butelcei jaja na twardo :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Pamiętam jak miałem z 8-10 lat jeżdziliśmy z rodzicami na wczasy pracownicze do Dziwnowa, na polu namiotowym było 10 przyczep i były organizowane turnusy dwutygodniowe dla pracowników elektrowni, to był czad dla takiego szkraba jak ja rano leciało sie po bułki, śmietanę i pomidory na śniadanie I do kiosku po gazety No i takie gazetowe wydania książek Karola Maya były w odcinkach Pamiętam jeszcze jak węgorze wędzili w puszkach po ogórkach konserwowych A te zabawy w piachu na plaży... kilka patyków, piórek, kamyków i nic więcej do szczęścia nie trzeba było...Zapomniałeś że częstym widokiem byli żołnierze w czerwonych beretach którzy wędrowali w grupach brzegiem morza czyli plażą ku uciesze dzieciarni :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 i wiecznie podarte na kolanach spodniei zjeżdżanie po poręczyi rozwożenie mleka o 3 ranoi pierwszy kaseciak mk 122i wycinane zdjęcia Razem i Panoramyi hotel Solny w Kołobrzegu w 1986 i róże przed nim cdn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Ja to młody jestem ale zapach Pewexu pamiętam do dziś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 karkan, fajki w latach 80 w cenie 50 - 80 CENTÓW USA w Pewexie , wódka polska po 1$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Bieganie za''szmaciarzem'' który w zamian za butelki dawał dzieciakom lizaki ... pamiętam takie czerwone koguciki.... ale to była radość :wink: :grin: Natomiast dorośli za zużyte ubrania dostawali garnki, patelnie itp... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 A pamiętacie buty Relaxy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 A pamiętacie buty Relaxy ? Pewnie że tak.. zawsze marzyłam o nich :shock: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 A pamiętacie Wyjazdy do NRD na ohp , zawsze wspominam z przyjemnością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Violka Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Bistor, kremplina, skaj, popelina,... :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts