krisk Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 WitamSzukałem na forum i nie znalazłem, czy ktoś próbował wędzić małe rybki, jak płotki? Mam ok 1,5 kg zamrożonej tuszy płotki, początkowo myślałem o wrzuceniu ich do zalewy octowej, ale tak sobie pomyślałem, czy ich nie uwędzić. Rybki są zamrożone bez głów, czy można je jakoś zaczepić do wędzenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Można uwędzić i sa smaczne tylko mało mięsa i bardzo ościste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted July 22, 2013 Report Share Posted July 22, 2013 Jak kolega wspomniał nie warta skórka za wyprawkę.Ja proponuję byś sobie zrobił płotkowe chipsy im mniejsze płotki tym lepsze chipsy.Rybki wrzuć do miski posyp solą i niech się odmrożą.Weź szklankę mąki i zmieszaj z łyżeczką słodkiej paprykiNa patelnię nalej olej tak by było go około 1 cm,Panieruj rybki w mące otrzep z nadmiaru i smaż na oleju z obu stron na złotobrązowy kolor.Rybka powinna być w zasadzie przesmażona na wylot i chrupiąca, zjada się je w całości.O jednym zimnym piwku nadmieniać chyba nie muszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts