Todek Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Szukałem, szukałem i nie znalazłem. :sad: I stąd moje pytanie. Czy ktoś zna taką kiełbasę? Czy ją robił domowym sposobem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Są to kiełbasy regionalne i wytwarzane według receptur zakładowych . Recepturę i proces produkcji możesz znaleźć u producenta. Problem w tym że nikt nie zdradza dzisiaj tajników produkcji . Znalazłem taką kiełbasę http://zpm-warta.c-h.pl/produkty.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 Ja wiem, że rzepińska to jest kiełbasa z mięsa końskiego. Mogę ją także bez problemu kupić. Chodziło mi o recepturę do wytwarzania tej kiełbasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Chodziło mi o recepturę do wytwarzania tej kiełbasy.DZIADEK chciał Ci zasugerować żebyś za bardzo nie liczył bo to są raczej strzeżone receptury.... Zapytałeś i pozostaje Ci czekać że może ktoś przy tym pracował lub zna recepturę z innego źródła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Na szybko coś znalazłem, ale nie jest to kiełbasa rzepińska: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Temat kiełbas końskich jest zawarty w książce Książki i Filmy » Biblioteka WB » [MIĘSO] Dział poświęcony technologii mięsahttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7835&postdays=0&postorder=asc&start=15,,Obrót i przetwórstwo mięsa.''Kiełbasa prawdopodobnie wzorowana jest na jednej z receptur z kiełbas trwałych lub półtrwałych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts