Jump to content

obmulała i lepka kiełbasa

ROBSON REDDEVIL

Recommended Posts

Niestety. W zwykłych lodówkach ten problem będzie występował. Lodówki z systemem no frost lub total no frost chłodzą za pomocą nadmuchu zimnego powietrza, co powoduje przy okazji podsuszanie artykułów.

Kiełbaskę dobrze umyj i zrób na gorąco.

ledwio wytrzymują w nich 3-4 dni

Ponieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. ;)

Znajoma pracowała w jednym z naszych Nidzickich supermarketów, to szef stare szynki kazał im myć w wodzie z płynem, aby tylko świeciły, miały kolor, i się nie kleiły.

Zrobiłem zwykłą swojską kiełbę z łopatki i podgardla.Reklamówka winna,ale pewnie łopatka kupiona w plastykowych workach z terminem przydatnosci.Zawsze biore 2 wp.i ogólnie mięso z masarni gdzie pracowałem i kiełbasa wisiała,leża po 2 m-ce i było ok.na wielkanoc zrobiłem 54 kg.kolega ma do tej pory jakiś kawałek sucha spyra ,ale nie zepsuta. .

• 1 month later...
wies, a czemu tak .Ja po wyschnięciu kiełbasy pakuję ją w worki ( fakt , że próżniowo ) i trzymam w lodówce , w ten sposób mniej obsycha , niestety nowe lodówki typu no frost maja to do siebie że chłodzą powietrzem i wszystko obsycha szybciej oraz zapachy intensywniej się mieszają .Ta co ma obeschnąć wisi gdzie indziej :grin: