ROBSON REDDEVIL Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 WitamJak myslicie obmulała i lepka kiełbasa(chyba psujaca sie) to wynik złego przechowywania??trzymałem kiełbasę w lodówce w otwartej reklamówce. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Niestety. W zwykłych lodówkach ten problem będzie występował. Lodówki z systemem no frost lub total no frost chłodzą za pomocą nadmuchu zimnego powietrza, co powoduje przy okazji podsuszanie artykułów.Kiełbaskę dobrze umyj i zrób na gorąco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSON REDDEVIL Posted July 23, 2013 Author Report Share Posted July 23, 2013 Tak zrobie!Pierwszy raz miałem taki przypadek,mogła sie zeschnac ,ale nigdy obmuleć i byc lepka :???: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Długo leżała ?I ta reklamówka .....odpada, najlepiej pakuj w papier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSON REDDEVIL Posted July 23, 2013 Author Report Share Posted July 23, 2013 Równo tydzien,ale mięso z marketu może trefne, jak kupowałem było ok jesli chodzi o zapach i barwe.I fakt ta torba nie potrzebna.Zrobiłem 24 kg.na szczęście zostało ok.3 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Jeszcze jak byś zdradził jaka to kiełbasa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sloczu87 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Prawdopodobnie wina foliowych torebek. "Wędliny" z supermarketów, ledwio wytrzymują w nich 3-4 dni. Tydzień swojskiej, to i tak dużo. Ja jak mam taką kiełbachę, to mielę ją z cebulką, dodaje smalczyk, zioła, i na kanapeczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 ledwio wytrzymują w nich 3-4 dniPonieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sloczu87 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 ledwio wytrzymują w nich 3-4 dniPonieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. Znajoma pracowała w jednym z naszych Nidzickich supermarketów, to szef stare szynki kazał im myć w wodzie z płynem, aby tylko świeciły, miały kolor, i się nie kleiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSON REDDEVIL Posted July 23, 2013 Author Report Share Posted July 23, 2013 Zrobiłem zwykłą swojską kiełbę z łopatki i podgardla.Reklamówka winna,ale pewnie łopatka kupiona w plastykowych workach z terminem przydatnosci.Zawsze biore 2 wp.i ogólnie mięso z masarni gdzie pracowałem i kiełbasa wisiała,leża po 2 m-ce i było ok.na wielkanoc zrobiłem 54 kg.kolega ma do tej pory jakiś kawałek sucha spyra ,ale nie zepsuta. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daro699 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Na bank reklamówka załatwiła sprawę.Miałem kiedyś taki sam przypadek kiełbasa leżała w otwartej reklamówce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Ja dodałbym, nie wystudzony produkt zapakowany do torby foliowej oraz duża ilość produktów w lodówce- zły "przepływ" powietrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Nigdy nie trzymaj w folii .kiełbasy będą się lepić.Jak już to w papierze najlepiej szarym pakowym lub w torebce z takiego papieru.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 wies, a czemu tak .Ja po wyschnięciu kiełbasy pakuję ją w worki ( fakt , że próżniowo ) i trzymam w lodówce , w ten sposób mniej obsycha , niestety nowe lodówki typu no frost maja to do siebie że chłodzą powietrzem i wszystko obsycha szybciej oraz zapachy intensywniej się mieszają .Ta co ma obeschnąć wisi gdzie indziej :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts