Jump to content

obmulała i lepka kiełbasa


ROBSON REDDEVIL

Recommended Posts

Niestety. W zwykłych lodówkach ten problem będzie występował. Lodówki z systemem no frost lub total no frost chłodzą za pomocą nadmuchu zimnego powietrza, co powoduje przy okazji podsuszanie artykułów.

Kiełbaskę dobrze umyj i zrób na gorąco.

Link to comment
Share on other sites

ledwio wytrzymują w nich 3-4 dni

Ponieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. ;)

Znajoma pracowała w jednym z naszych Nidzickich supermarketów, to szef stare szynki kazał im myć w wodzie z płynem, aby tylko świeciły, miały kolor, i się nie kleiły.

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem zwykłą swojską kiełbę z łopatki i podgardla.Reklamówka winna,ale pewnie łopatka kupiona w plastykowych workach z terminem przydatnosci.Zawsze biore 2 wp.i ogólnie mięso z masarni gdzie pracowałem i kiełbasa wisiała,leża po 2 m-ce i było ok.na wielkanoc zrobiłem 54 kg.kolega ma do tej pory jakiś kawałek sucha spyra ,ale nie zepsuta. .
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
wies, a czemu tak .Ja po wyschnięciu kiełbasy pakuję ją w worki ( fakt , że próżniowo ) i trzymam w lodówce , w ten sposób mniej obsycha , niestety nowe lodówki typu no frost maja to do siebie że chłodzą powietrzem i wszystko obsycha szybciej oraz zapachy intensywniej się mieszają .Ta co ma obeschnąć wisi gdzie indziej :grin:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...