Jump to content

wołowina do kiełbasy


karolll

Recommended Posts

Witam, jak zwykle potrzebuję pomocy więc piszę:

 

1) czy wołowinę którą mam zamiar dodać do kiełbasy muszę zapeklować?

2) ile ( procentowo) dodać tej wołowiny?

3) jaka wołowina jest najlepsza ( która część - jak ją się nazywa )

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Witam

Karol –Wołowinę peklujemy z dodatkiem soli2% przy wędlinach domowych, bo w zakładach dodatek psoli wynosi 2,2%na 1 kg mięsa gdzie jest brana pod uwagę wydajność.

Ja proponuje dodawać nie więcej 20 % do masy całkowitej. Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...