karolll Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Witam, jak zwykle potrzebuję pomocy więc piszę: 1) czy wołowinę którą mam zamiar dodać do kiełbasy muszę zapeklować?2) ile ( procentowo) dodać tej wołowiny?3) jaka wołowina jest najlepsza ( która część - jak ją się nazywa )Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Witam!Co do wołowiny to oczywiście, że ją peklujemy.Ja bym proponował dodatek rzędu 20-30%, ale to już zależy od indywidualnych upodobań :wink: .Pozdrawiam Lublin :grin: ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolll Posted June 22, 2007 Author Report Share Posted June 22, 2007 Super dzięki za odpowiedź - do tej pory wołowiny nie peklowałem - ale powoli sam do wszystkiego dochodzę - aż cud, że wszyscy żyją po konsumpcji moich wyrobów. :grin:Lublin pozdrawia okolice!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZCZEPAN Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 WitamKarol –Wołowinę peklujemy z dodatkiem soli2% przy wędlinach domowych, bo w zakładach dodatek psoli wynosi 2,2%na 1 kg mięsa gdzie jest brana pod uwagę wydajność.Ja proponuje dodawać nie więcej 20 % do masy całkowitej. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.