Jump to content

czy będzie z tego brandy albo cuś innego ...


Recommended Posts

Nastawiłem czerwone winogrona do dębowej beczki tz.moszcz niech puści sok i co ma tam najlepszego do dalszej produkcji wina . Po odciśnięciu zostanie dośc sporo sórek winogronowych w lekkim stanie fermentacji , sądzę że około 10 do 15 kg . i tak sobie pomyślałem że może jakiś zaczyn na "brandy" czy jak to mówię " tramblankę " :) by nastawił ale nie wiem czy będzie się to nadawać i co i w jakiej ilości dodać . Może ktoś podpowie ..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...