DZIADEK Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Andy nie wnerwiaj się bo wszystko zaczęło się od tego stwierdzenia że 1200zł to nie dużo zobacz ile ludzi tego stwierdzenia Tobie zazdrości.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 A tak na marginesie: klawiatura to chyba najgorszy środek komunikacji międzyludzkiej Zgadzm się w 100% zwłaszcza po tym jak źle odebrałeś moją wypowiedź. Ja naprawdę nie śmieje się z Ciebie tylko to tak fajnie zabrzmiało a jak jeszcze bardziej rozweselił mnie andrio że jest już nas dwu. Wiem że są to dokładne wagi i wiem co chciałeś napisac ale 1200 zeta to dla mnie naprawdę kupe kasy. Mirek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Otwarli u nas sklep z sieci LIDL kupiłem sobie wagę elektroniczną zakres ważenia 1g- 2kg i nie wstydzę się powiedzieć że zapłaciłem za nią 19.99 zł i bardzo dobrze waży, teraz mam dwie wagi do przypraw Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fentel Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 zapłaciłem za nią 19.99 zł :shock: Dziadku przepłaciłeś ! Trzeba było utargować na równe 19,00 :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 I widzisz Dziadku, nawet taki tani wyrób może być przydatny :wink: - a jednak... - choć dla mnie LIDL to uosobienie szmelcu - tam nawet wódkę sprzedają podrabianą :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciechowy Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Witajcie,No właśnie też doszedłem do wniosku że najwyższa pora zakupić wagę na której mogę odważyć gramowe ilości przypraw. Na allegro ofert jest multum od 10 zł do kilkuset złotych. Czy ktoś z Was dokonywał może ostatnio zakupu takiej wagi i może się podzielić opinią ?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Ja mam taką za 10 złotych W ciągu 5 lat to moja druga taka waga bo pierwsza się zepsuła - droższej w związku z tym nie zamierzam kupować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciechowy Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 A jak z powtarzalnością pomiarów tych wag w tym przedziale cenowym Udało Ci się to jakoś zweryfikować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Nie weryfikowałam ale jakoś nie nabrałam nigdy podejrzeń , że "oszukuje". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 moja głupieje poniżej 4g do przypraw nie za bardzo się nadaje, choć rozdzielczość ma niby 0,1g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciechowy Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Zamówiłem takie cudo: http://store.kgmedia.pl/product.php?id_product=897 Dokładność ważenia podają że 0,01g więc nawet jeśli nie grzeszy powtarzalnością pomiarów to bład powinien być na setnych częściach grama. A ponieważ zwykle przyprawy odważam w pojedynczych gramach a nie w setnych to nie powinno być problemu. Pożyjemy, zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 ZamówiłemJubilerska powinna dać rade. Moja ma również rozdzielczość 0,01 i działa wyśmienicie. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 panowie bez przesady , kuchnia to nie apteka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciechowy Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Zico, wiem że nie apteka. Waga którą używam do mięsa ma rozdzielczość 1 g więc teoretycznie można odważyć np. 2 gramy ale waga niestety działa tak, że "zaskakuje" dopiero wtedy gdy tych gramów jest tak z dziesięć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 no chyba , że dilujecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 no chyba , że dilujecie Wiesz jak robisz kilka wariantów wędliny w małych ilościachw celu sprawdzenia receptury organoleptycznie to każdy miligram się liczy. Do innych precyzyjnych celów również pomocne. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Proponuję taką dokł. odczytu 0.000001g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 (edited) Mam od ponad roku "wagę jubilerską" kupioną za grosze na alledrogo i jak na razie "daje radę" http://imageshack.us/a/img705/5528/wagj.jpg Edited September 28, 2013 by bwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreon13 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Nie to już jakiś absurd to jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1g??? Bo jak przglądam zdjęcia to nie wyglada że to wyrób w ilości 1 kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tusiaczek Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Nie to już jakiś absurd A wiesz że do mięsa czasem daje się takie coś o wdzięcznej nazwie przyprawy? Czasami różnica 1 gr wagi to sporo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 (edited) jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1gPrzyprawy Kolego ważymy , bo jak dodaję sól "na oko" to boli . A żeby dodać przyprawy , to trzeba wiedzieć na jaką ilość mięsa . Alkohol możesz brać "do woli" , wtedy najwyżej Ci powiedzą - Ale żeś się wczoraj zważył Ps . Tusiak - podobnie myślimy i jednocześnie odpisujemy Edited October 22, 2013 by Henio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Mam od ponad roku "wagę jubilerską" kupioną za grosze na alledrogo i jak na razie "daje radę" Ja mam już druga taką samą i jestem zadowolona . Nie to już jakiś absurd to jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1g??? Jak robisz np 5 kg kiełbasy i masz odmierzyć np pieprz albo gałkę to jakiej wagi używasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 bwie, chudziak ja też używam takiej, a jak potrzeba wiekszą to mam z lidka taką do 5 kg i jak dla mnie OK. Tak z ciekawości sprawdziłem tę małą z wagą monet i raczej się zgadzało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 ja też używam takiej, a jak potrzeba wiekszą to mam z lidka taką do 5 kg Ja tak jak Ty (i pewnie wiele innych osób) mam dwie wagi, które wzajemnie się uzupełniają to już jakiś absurd to jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1gjuz Ci odpowiedzieli ... więc zażartuję - ja przyprawy i peklo szuflą do węgla dozuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreon13 Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Hm o przyprawach to ja słyszałem i czasami też je dodaje powiem więcej - ważę ale z dokładnościa do 1g i nie mówcie mi że to taka duża różnica że do 5 kg dodamy o 0,01g więcej czy mniej soli czy pieprzu.I prosze policzcie zera ja nie pisze o 1g tylko 0,01gA złośnicy wódeczki widereczkami też nie pije ... Ale do niby nic czyli 0.5l na dwóch nie siadam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts