Jump to content

Wagi miligramowe

BonAir

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A tak na marginesie: klawiatura to chyba najgorszy środek komunikacji międzyludzkiej

Zgadzm się w 100% zwłaszcza po tym jak źle odebrałeś moją wypowiedź.

Ja naprawdę nie śmieje się z Ciebie tylko to tak fajnie zabrzmiało a jak jeszcze bardziej rozweselił mnie andrio że jest już nas dwu.

Wiem że są to dokładne wagi i wiem co chciałeś napisac ale 1200 zeta to dla mnie naprawdę kupe kasy.

Mirek

• 6 years later...

Witajcie,

No właśnie też doszedłem do wniosku że najwyższa pora zakupić wagę na której mogę odważyć gramowe ilości przypraw. Na allegro ofert jest multum od 10 zł do kilkuset złotych. Czy ktoś z Was dokonywał może ostatnio zakupu takiej wagi i może się podzielić opinią ?

Pozdrawiam

Zamówiłem takie cudo:

http://store.kgmedia.pl/product.php?id_product=897

Dokładność ważenia podają że 0,01g więc nawet jeśli nie grzeszy powtarzalnością pomiarów to bład powinien być na setnych częściach grama. A ponieważ zwykle przyprawy odważam w pojedynczych gramach a nie w setnych to nie powinno być problemu. 

Pożyjemy, zobaczymy.

• 4 weeks later...
jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1g

Przyprawy Kolego ważymy ,  bo jak dodaję sól "na oko" to boli . 

A żeby dodać przyprawy , to trzeba wiedzieć na jaką ilość mięsa . 

Alkohol możesz brać "do woli" , wtedy najwyżej Ci powiedzą - Ale żeś się wczoraj zważył  :facepalm:

Ps . Tusiak - podobnie myślimy i jednocześnie odpisujemy  :)

Edited by Henio

Mam od ponad roku "wagę jubilerską" kupioną za grosze na alledrogo i jak na razie "daje radę"

Ja mam już druga taką samą i jestem zadowolona .

Nie to już jakiś absurd to jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1g???

Jak robisz np 5 kg kiełbasy i masz odmierzyć np pieprz albo gałkę to jakiej wagi używasz :rolleyes:

ja też używam takiej, a jak potrzeba wiekszą to mam z lidka taką do 5 kg

Ja tak jak Ty (i pewnie wiele innych osób) mam dwie wagi, które wzajemnie się uzupełniają

to już jakiś absurd to jakie Wy ilości wedlin robicie że ważycie 0,1g

juz Ci odpowiedzieli ... więc zażartuję - ja przyprawy i peklo szuflą do węgla dozuję :devil:

Hm o przyprawach to ja słyszałem i czasami też je dodaje powiem więcej - ważę ale z dokładnościa do 1g i nie mówcie mi że to taka duża różnica że do 5 kg dodamy o 0,01g więcej czy mniej soli czy pieprzu.I prosze policzcie zera ja nie pisze o 1g tylko 0,01g

A złośnicy wódeczki widereczkami też nie pije ... ;)  Ale do niby nic czyli 0.5l na dwóch nie siadam.