morfeusz300 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Witam pięknie,pragnę przedstawic moją pierwszą białą parzoną wyszłą całkiem przyzwoicie :)Było ciężko ale dalim rade.... Edited November 5, 2013 by chudziak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Witam pięknie,pragnę przedstawic moją pierwszą białą parzoną wyszłą całkiem przyzwoicie :)Było ciężko ale dalim rade.... No i super . :clap: . Gorąco pozdrawiam Edited November 5, 2013 by abratek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 O rany,chyba pół Belfastu chcesz nia obdzielić Pozdrowienia z IE . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf325 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Do wielkiej nocy ci wystarczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Hihihiiiii to nie tylko dla mnie,znajomych mnogo ale smakowała wszystkim...Dodano: 05 listopad 2013 - 23:22O rany,chyba pół Belfastu chcesz nia obdzielić Pozdrowienia z IE .Hihihihiiiii w sumie kamratów mnogo ale smakowało wszystkim ....Dodano: 05 listopad 2013 - 23:23Do wielkiej nocy ci wystarczy Oj przyjacielu nie wiem nie wiem Dodano: 05 listopad 2013 - 23:50A to efekt moich poczynań dalszych, troszkę nie wyszły ale następnym razem będzie lepiej i Wuszt Swojski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 morfeusz, to juz na wiekanoc zrobiłeś ? daj jeszcze w przekroju ale mi smaka narobiłes na białą pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 niezle jak na pierwszy raz i juz w takich ilosciach :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan30 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Wędzonki w przekroju super gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Reszta wędzonek nieźle wygląda .Wstaw kolego fotkę wędzarni ,ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Mickirl78 , zjedż'' na sam dół tej stronki... No , no , no ... Morfeuszu Bardzo apetyczne wyroby Pozdrawiam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 To moja wędzareczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Mickirl78 , zjedż'' na sam dół tej stronki... Dzięki einshel,przegapilem Dodano: 06 listopad 2013 - 09:12Właśnie oglądałem Twoją wędzarnię i proces jej budowy i szczerze powiem,bardzo mi się podoba .Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Wędzonki w przekroju super gratuluje. Dziękuje Jan30 Dodano: 06 listopad 2013 - 10:25Zrobiłem też metke z prażoną cebulką,powiem że wyszła całkiem inaczej jak sklepowa tzn nie takie masło!!!ale bardzo dobra .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan30 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 A z jakiego przepisu robiłeś metkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 A z jakiego przepisu robiłeś metkę. A z jakiego przepisu robiłeś metkę. Mr.Beiota )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 No to czas na chlebuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 czas na chlebuśMorfi Ty śpisz czasem :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 czas na chlebuśMorfi Ty śpisz czasem :P Hahahaaaa strzał w dychę tak się złożyło że w pracy mały wypadek miałem i teraz w domku siedzę,strasznie mnie nosi!!! że aż moja żonka już narzeka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 A żeby dopełnic tej mojej obecnej sielanki domowej to wczorej zakupiłem trochę karczku,polędwicy,boczku i juz się pięknie wszystko pekluje w solance i przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świadziu Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Morfeusz,naprawdę bardzo dobrze wyszły Ci powyższe wyroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie Ale Dziadek nie poleca przypraw .Po drugie wszystko będziesz miał w jednym smaku.Tymi przyprawami zabijesz smak peklowniczy mięsa.Po trzecia tabela Dziadka jest dla bardzo słonolubnych to ja Ci mówię słonolubny na tym forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 przyznam że pierwszy raz robiłem wszystko według tabeli Mr.Dziadka,koło wtorku będzie dymienie Ale Dziadek nie poleca przypraw .Po drugie wszystko będziesz miał w jednym smaku.Tymi przyprawami zabijesz smak peklowniczy mięsa.Po trzecia tabela Dziadka jest dla bardzo słonolubnych to ja Ci mówię słonolubny na tym forum. Jasna mac...i co teraz?????kurde mol zawsze robiłem na język i każdemu pasowało wrrrrrr... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Jak dobrze liczę będzie peklowanie na 6 dni, może nie będzie za słone. Ale Dziadek nie poleca przyprawNie poleca przy suchym peklowaniu. Ostatni i mi się dostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 z tą tabelą to mi głównie chodziło o sól.....Jeronie do się to jakoś jeszcze poprawic???w solance dopiero pierwszy dzionek jeden nastrzyk!!!Aaaa jesli chodzi o przyprawy nie wydaje mi się aby jakoś zle wpływały na jakośc mięsa zawsze daję czosnek,listek,i ziele,a do boczku+płatki papryki!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Jasna mac...i co teraz???? A jakie stężenie ma solanka i ile dni chcesz nią peklować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts