maria.s Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Oto moje sobotnie dokonania: kiełbasa wzorowana na chłopskiej oraz mielonka w osłonce barierowej a tutaj przekrój część mięsa przeznaczyłam na wykonanie mielonki tu po uparzeniua tu przekrój p.s. wzorując sie na tusiaczkowych wyrobach tym razem mielonka została "uprasowana" 12-to litrowym garnkiem z kompotem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 KAzdy ciezarek dobry MArio wyroby na pewno dobrze smakuja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Gratulacje, piekny kolor i na pewno smak, juz nie moge sie doczekac mojego pierwszego wedzenia ,pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 (edited) oraz mielonka w osłonce barierowej Moim zdaniem to jest osłonka poliamidowa a nie barierowa termokurczliwa, ale są lepsi fachowcy ode mnie na tym forum jeśli idzie o osłonki.Dobrze ,że poddałaś ten wyrób prasowaniu bo w tej osłonce bez tego by się rozpadł. Mieloneczka całkiem. całkiem. Edited November 11, 2013 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria.s Posted November 11, 2013 Author Report Share Posted November 11, 2013 Arku co do nazwy osłonki nie będę dyskutować napisałam bez zbytniego dociekania jaka ona naprawdę jest teraz już wiem i następnym razem napiszę prawidłową nazwę .Dzięki za korektę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts