renesi Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Roladki ze schabu nadziewane kiszoną kapustąSchab b/k (polędwica wieprzowa )kapusta kiszonacebulakiełbasasólpieprzmajeraneksmalec Schab b/k kroimy w plastry , rozbijamy dość cienko , nacieramy czosnkiem, solimy , pieprzymy Kapustę obgotować około 20 minut odcedzić Cedule obsmażyć dodać kapustę kiszoną doprawić solą pieprzem i majerankiem Na rozbite kotlety kładziemy kapustę , kiełbasę lub boczek , zwijamy roladki obtaczamy w mące obsmażany z każdej strony na smalcu dla miłośników oleju może być olej Przykrywamy pokrywką podduszamy Robimy sosikMożna te roladki obtaczać w mące , jajku i bułce tartej i usmażyć Edited November 13, 2013 by abratek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandolini Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Fajne przepisy podajesz. Zostanę Twoim fanem;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renesi Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Miło mi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
login Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Już wiem co zrobię w sobotę na obiad. Już teraz mi ślina cieknie. Dzięki i pozdrawiam Edited November 13, 2013 by Małgoś ortografia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.