Jump to content

Kafejka u paweljacka

paweljack

Recommended Posts

W ramach przygotowania do Mistrzostw, trzy salcesony:

post-55133-0-50259100-1408906225_thumb.jpg

Pomimo, że salceson trudny w wykonaniu nie jest, nie zabierałem się wcześniej bo do ulubionych asortymentów moich nie należy.

Natomiast gdyby ktoś chciał zamawiać, to wezmę 3 razy więcej niż za szynkową. ;)  

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10246-salceson-ozorkowy-by-paweljack/

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10247-salceson-brunszwicki-by-paweljack/

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10248-salceson-wolszty%C5%84ski-by-paweljack/

• 1 month later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Tak, że jak ktoś coś ma do mnie, to tu można śmiało na wszystkie tematy.

Ja tam nic Paweł do Ciebie nie mam tylko niektóre Twoje wyroby mi się nie podobają to czemu wylądowałem w bla,bla, bla jeśli pisałem o zaprezentowanych przez Ciebie salcesonach.

Edited by arkadiusz

Tak, że jak ktoś coś ma do mnie, to tu można śmiało na wszystkie tematy.

Ja tam nic Paweł do Ciebie nie mam tylko niektóre Twoje wyroby mi się nie podobają to czemu wylądowałem w bla,bla, bla jeśli pisałem o zaprezentowanych przez Ciebie salcesonach.

To tutaj było arkadiuszu, nie w salcesonach. Nazywało się to "inne moje wyroby" a linki do salcesonów i salcesony pozostały na miejscu.

Ale jeśli sobie życzysz mogę Cię "wrzucić" do któregoś salcesonu, tyle że cytujesz zdanie stąd. Wybierz salceson a ja jakoś to przerobię. 

Edited by paweljack

Ale jeśli sobie życzysz mogę Cię "wrzucić" do któregoś salcesonu, tyle że cytujesz zdanie stąd

Wydaje mi się, że jeśli chcesz mieć porządek w swoim kąciku a widzę ,że chcesz to część z wątku bla, bla powinna się znaleźć moim zdaniem w wątku o wyrobach podrobowych bez względu na to czy są to sukcesy czy porażki.Moim zdaniem tak będzie łatwiej coś znaleźć, ale oczywiście postąpisz jak uważasz bo to Twój kącik.Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Witam smakoszy chleba.

Ze wzgledów zdrowotnych przez miesiąc mam jeść chleb bez drożdży i nie na zakwasie.

Może ktoś ma sprawdzony przepis na taki chleb (o ile to jeszcze można nazwać chlebem).

Co prawda znalazłem kilka przepisów u wujka googla ale jakoś to czarno widzę.

Pozdrawiam -Waldek

Witaj ANNM

Jest  dokładnie tak jak piszesz bez drożdży i bez zakwasu.Rodzaj mąki nie ma znaczenia.

Znalazłem przepisy z soda jako nośnikiem wyrastania chleba.

Ale pomyślałem sobie może na naszym forum ktoś ma doświadczenia z wypiekiem tego

rodzaju chleba i zechce się podzielić swoim doświadczeniem.

Poydrawiam-Waldek

Witaj Chudziak

Jest to zalecenie lekarza dieta na 1 miesiąc nie używać drożdży pod żadną postacią.

Zakwas posiada dzikie drożdże (nie dużo ale posiada).Do niektórych potraw jednak

chciałoby się chleba,dla przykładu lubię awocado na opieczonej kromce chleba.

Poydrawiam -Waldek

Witam smakoszy chleba.

Ze wzgledów zdrowotnych przez miesiąc mam jeść chleb bez drożdży i nie na zakwasie.

Może ktoś ma sprawdzony przepis na taki chleb (o ile to jeszcze można nazwać chlebem).

Co prawda znalazłem kilka przepisów u wujka googla ale jakoś to czarno widzę.

Pozdrawiam -Waldek

Możesz spróbować coś takiego ale czy to jeszcze chleb?

Chleb otrębowy.pdf