Jump to content

Proste przepisy - Miro.

miro

Recommended Posts

Wszystkich raczkujących w produkcji własnych wędlin i zagubionych w gąszczu przepisów, zapraszam do mojego "kącika kuchennego" w którym przygotowałem parę prostych przepisów na pierwsze własne wyroby.

Prostych, aby Was nie zrazić i zachęcić do pozostania wśród nas. 

https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/97-miro/

Przepisy będę dodawał sukcesywnie w miarę swoich możliwości. 

Piszcie też jakie przepisy Was interesują, a postaram się je wstawić do kącika.

Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam.

Miro.

Edited by miro

Witam. W takim razie ja poproszę o przepis na pasztet, taki wieprzowy, który mogły by też jeść moje wnuczki. Ciągle się domagają, ale je kocham więc im nigdy nie kupuję :) 

Wiem, jest tutaj trochę tych przepisów, tylko ja poproszę sprawdzony i smaczny. Tyle już mi nie wyszło swoich pasztetów, że się zniechęciłam :)

Przepisy pochodziły głównie z internetu. Ech życie.........

Pozdrawiam

Proporcje przypraw przede wszystkim. Poza tym, pieczone wychodziły suche jak trocina.

Ja tutaj dopiero widzę, że każdy szczegół jest ważny. Temperatura tak samo jest ważna. Ogólnie to niby przepis i obrazek był załączony a wychodziło coś zupełnie innego.Piszę oczywiście o przepisach internetowych a nie z tego forum. Pochodzę z Poznania i z łezką w oku przywołuję smak z dzieciństwa, gdzie pasztetowa pachniała w całej kuchni przy śniadanku :)

Basiu na tej stronie znajdziesz tylko dobre i sprawdzone przepisy z dokładnym opisem od zakupu mięsa do gotowego produktu Polecam ci tematy Dziadka wtedy gdy zapragniesz wiedzieć coś więcej na temat produkcji wędlin W kąciku Mira jest wszystko opisane bardzo prosto ale  szczegółowo dla tych co zaczynają nie ma nic lepszego do nauki robienia pysznych pachnących wędlinek  Miro wstaw tu przepis swojej konserwy w słoiku Myślę że dobrym pomysłem by było abyś na początku tematu dał spis Jestem fanką twojego kącika :clap:

• 4 weeks later...

Zosia, jest sprawa. Potrzebny pilnie przepis na kiełbasę drobiową w osłonce barierowej z piersi kurczaka i uda indyka. Mam

zlecenie, nawet ponaglenie na zrobienie takowej, a drób - to nie moja działka. Przejrzałem przepisy na stronie głównej - szału nie ma, na forum nie znalazłem.

Czekam na Twoje sugestie lub przepis. :cool: Nie muszę dodawać, że mięso już czeka.

Witam
Piszę  mój pierwszy post, i dlatego proszę o wyrozumiałość, jeśli nie w tym miejscu go napisałem.
Chodzi mi o to że chcialbym baaaardzo podziękować za przepisy dla raczkujących. Pomysł trafiony w 100%.
Efekt taki ze ja mając te "dzieści" lat ( :hmm:  ) wczoraj zrobiłem moje pierwsze wędzenie!!!! :D
NIewiele tego było bo 1 szynka i 2 boczki, ale jak dla mnie liczy się ze wreszcie jest od początku do końca moja praca.
Jeszcze tylko żebym dobrze sparzył szynkę, i mogę świętować :angel: .
Dziękuję jeszcze raz,cieszę się ze trafiłem na Waszą (już Naszą) stronę.

• 2 weeks later...