miro Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 (edited) Wszystkich raczkujących w produkcji własnych wędlin i zagubionych w gąszczu przepisów, zapraszam do mojego "kącika kuchennego" w którym przygotowałem parę prostych przepisów na pierwsze własne wyroby. Prostych, aby Was nie zrazić i zachęcić do pozostania wśród nas. https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/97-miro/ Przepisy będę dodawał sukcesywnie w miarę swoich możliwości. Piszcie też jakie przepisy Was interesują, a postaram się je wstawić do kącika. Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam.Miro. Edited November 18, 2013 by miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Witam. W takim razie ja poproszę o przepis na pasztet, taki wieprzowy, który mogły by też jeść moje wnuczki. Ciągle się domagają, ale je kocham więc im nigdy nie kupuję Wiem, jest tutaj trochę tych przepisów, tylko ja poproszę sprawdzony i smaczny. Tyle już mi nie wyszło swoich pasztetów, że się zniechęciłam Przepisy pochodziły głównie z internetu. Ech życie.........Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Basiu czy ma to być pasztet taki jaki jest w sklepach w osłonce, czy taki pieczony w foremce.Niby oba to pasztety,ale każdy inny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 No tak masz rację Miro.Ja poproszę najlepiej taki do słoiczka, do smarowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Dobrz Basiu.... postaram się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Dziękuję bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 A czy możesz napisać co w poprzednich pasztetach było nie tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Proporcje przypraw przede wszystkim. Poza tym, pieczone wychodziły suche jak trocina.Ja tutaj dopiero widzę, że każdy szczegół jest ważny. Temperatura tak samo jest ważna. Ogólnie to niby przepis i obrazek był załączony a wychodziło coś zupełnie innego.Piszę oczywiście o przepisach internetowych a nie z tego forum. Pochodzę z Poznania i z łezką w oku przywołuję smak z dzieciństwa, gdzie pasztetowa pachniała w całej kuchni przy śniadanku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renesi Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Basiu na tej stronie znajdziesz tylko dobre i sprawdzone przepisy z dokładnym opisem od zakupu mięsa do gotowego produktu Polecam ci tematy Dziadka wtedy gdy zapragniesz wiedzieć coś więcej na temat produkcji wędlin W kąciku Mira jest wszystko opisane bardzo prosto ale szczegółowo dla tych co zaczynają nie ma nic lepszego do nauki robienia pysznych pachnących wędlinek Miro wstaw tu przepis swojej konserwy w słoiku Myślę że dobrym pomysłem by było abyś na początku tematu dał spis Jestem fanką twojego kącika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Poza tym, pieczone wychodziły suche jak trocina. Basiu pisałeś, że ma to być pasztet do słoiczka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Tak Miro, może być do słoiczka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) Miro, to mi zaczyna bardzo przypominać nasze początki na Czarnej Oliwce. Kiedy to było? Aaaa, październik 2004.Już za niecały rok będziemy świętowali 10-cio lecie. Powodzenia. Edited November 19, 2013 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 coś już było o tym temacie i nawiązaniu do początków napisane Maxellu - i to wcale nie radośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 To były czasy Mirku .... miło się wspomina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 (edited) coś już było o tym temacie i nawiązaniu do początków napisane Maxellu - i to wcale nie radośnieCo takiego, bo nie bardzo rozumiem? Później tu posprzątam. Edited November 19, 2013 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Koperski Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Miro bardzo bym prosił o szczegółowy opis jak robisz szynkową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Zosia, jest sprawa. Potrzebny pilnie przepis na kiełbasę drobiową w osłonce barierowej z piersi kurczaka i uda indyka. Mam zlecenie, nawet ponaglenie na zrobienie takowej, a drób - to nie moja działka. Przejrzałem przepisy na stronie głównej - szału nie ma, na forum nie znalazłem. Czekam na Twoje sugestie lub przepis. Nie muszę dodawać, że mięso już czeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 Zosia, jest sprawa. Zosi nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roma Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 to znaczy,że już nie będzie żadnych przepisów dla Zosi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Zosi nie ma. Jak to nie ma Zosi, jak jest? A ja przepisu nie mam, mięso już sklasyfikowane i zapeklowane. Zosia czekam.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 ''Zosiek''... Obczaj w temacie ,, Wyroby z szynkowarki'' pt. ,,Golonkowa wg Ani...''' Z przepisu , na kartce' może Wam wyjdzie coś dobrego Jak dla nas jest spoko Pozdawiam!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
77bernix Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 WitamPiszę mój pierwszy post, i dlatego proszę o wyrozumiałość, jeśli nie w tym miejscu go napisałem.Chodzi mi o to że chcialbym baaaardzo podziękować za przepisy dla raczkujących. Pomysł trafiony w 100%.Efekt taki ze ja mając te "dzieści" lat ( ) wczoraj zrobiłem moje pierwsze wędzenie!!!! NIewiele tego było bo 1 szynka i 2 boczki, ale jak dla mnie liczy się ze wreszcie jest od początku do końca moja praca.Jeszcze tylko żebym dobrze sparzył szynkę, i mogę świętować .Dziękuję jeszcze raz,cieszę się ze trafiłem na Waszą (już Naszą) stronę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Zosiu wroc prosze, bardzo cie tutaj brakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiedzma Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Miro jakaś szansa na proste przepisy dla raczkujących od kochanej Zosi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 2, 2014 Author Report Share Posted January 2, 2014 Przykro mi, ale raczej nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.