Jump to content

Wyrabianie kiełbasy i wywar


noxiss

Recommended Posts

Witam,

 

Na początku pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, którzy znają smak dobrej swojskiej kiełbasy, nie tej ze sklepu.

 

Podczas wyrabiania mięsa na kiełbasę, często dolewa się zimną wodę. Ja nigdy wody nie dodawałem tylko zawsze bulion. Teraz mam pomysł na dodanie gorącego wywaru z kości wołowych tzw. glas. Następnie przestudzenie i nabijanie do szczew, potem wędzenie. Kiełbasę robię z połączenia schabu, łopatki, karkówki i boczku.

 

Co o tym myślicie? ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...