Jump to content

Żółty ser z margaryną i bez konserwantów - ludzie pierdoły gadają...


Pulek

Recommended Posts

Pulek zamień tą margarynę masłem W Polsce jeszcze długo ludzie będą masło zastępować margaryną ze względu na cenę A z tego przepisu można zrobić ser zółty  robiłam kiedyś podobny dla mnie nic nadzwyczajnego Tak przy okazji jak będziesz w sklepie to poczytaj skład sera żółtego

Link to comment
Share on other sites

ekspresowa wersja sera smażonego zwanego zgliwiałym.:) z tą margaryną to co prawda pojechał koleś bo powinno dać sie masła ale margaryna po stezeniu bedzie twardsza a ponoć tak robiony ser można po stężeniu trzeć na tarce. Mi osobiście ta wersja nie podchodzi ponieważ ser twarogowy się nie rozpusci i pozostaną białe grudki w tym niby żółtym wyrobie seropodobnym 

Link to comment
Share on other sites

Ja czasami robię taki ser. Zdarza mi się robić i z masłem i z margaryną, zależy co mam w lodówce. Z tym, że ja jajka z masłem/ margaryną, sola i octem ukręcam mikserem, nastepnie dodaję odcieknięty, ugotowany w mleku, twaróg i dopiero podgrzewam w kąpieli wodnej, doadję sodę i przekładam do foremek. Taki zmiksowany przed podgrzewaniem nie ma białych grudek.

Edited by Todek
Link to comment
Share on other sites

 

 

Z tym, że ja jajka z masłem/ margaryną, sola i octem ukręcam mikserem, nastepnie dodaję odcieknięty, ugotowany w mleku, twaróg i dopiero podgrzewam w kąpieli wodnej, doadję sodę i przekładam do foremek. Taki zmiksowany przed podgrzewaniem nie ma białych grudek.

Czy mam rozumieć, że następnie miksujesz jeszcze z tym majonezem twaróg?

Bo grudki występują w twarogu a nie wtym, co podajesz jako miksowane.

Zawsze się zastanawiałam co zrobić, żeby tych grudek nie było 

Link to comment
Share on other sites

U mnie w domu taki ser robi się o wiele łatwiej i szybciej.Pokruszony  twaróg wkładam do garnka,dodaję troszkę soli i sodę oczyszczoną.To wkładam do większego garnka z gorącą wodą i podgrzewając mieszam aż twaróg się rozpuści.Pod koniec dodaję masło,śmietanę 1 jajko i 1 żółtko i ewentualnie kminek(jak kto lubi).Produkt gotowy jest w ciągu 30 minut.

Link to comment
Share on other sites

 

 

U mnie w domu taki ser robi się o wiele łatwiej i szybciej.Pokruszony twaróg wkładam do garnka,dodaję troszkę soli i sodę oczyszczoną.

 

 

A ja do kostki twarogu dodaję pół kostki palmy, łyżeczkę sody, sól,  jedno jajko, kminek, rozgniatam i mieszam widelcem i na parę. Margaryna, żeby się całkiem od "eksperelów" nie odzwyczaić. :cool: 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...