Luka Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Witam, Poszukuję miejsca któremu będę mógł powierzyć (naturalnie odpłatnie) do wędzenia kiełbasy, szynki, boczki, etc. Łącznie 5-10kg produktów. Znacie takie miejsce godne polecenia w Katowicach lub okolicy? Jeśli ktoś może coś polecić lub sam chciałby się podjąć proszę o kontakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf325 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Tu nikt nic nie robi odpłatnie ale z dobrego serca i po koleżeńsku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 ale zawsze możesz wziąć "książkę" :czytelnictwo: u nas jest dziedziną dość dobrze rozwiniętą ale raczej po wędzeniu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joyjoy1 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Jest wędzarnia na dąbrówce malej w kierunku Siemianowic na ulicy Strzelców Bytomskich koszt 3,50 za kilogram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Tu nikt nic nie robi odpłatnie ale z dobrego serca i po koleżeńsku Czyli trafiłem na bardzo fajne forum. Jednak wiem też, że szukam usługi - za którą trzeba zapłacić... jeśli nie ma się możliwości odwdzięczenia. Chodź gdybyś miał problemy z przyprawami (nietuzinkowymi lub poszukiwał bardzo dobrej jakości) zapraszam do kontaktu:). Podtrzymuję zapytanie o "usługowe wędzenie" w okolicy Katowic. Dodano: 01 grudzień 2013 - 22:24ale zawsze możesz wziąć "książkę" :czytelnictwo: u nas jest dziedziną dość dobrze rozwiniętą ale raczej po wędzeniu :D "książkowy" przykład słusznej sugestii większość z Was jest nie tylko fachowcami, ale też pasjonatami. Zdałem sobie sprawę, że pasjonatów mogłem urazić... nie mniej szukam możliwości wędzenia przygotowanych przez nas (ja i mój Tata) wędlin i mięs ... do zeszłego roku wędzeniem zajomował się mój Tata, ale ze względu na niezbyt doskonałą konstrukcję naszej wędzarni (piwnica, grzałka elektryzczna podsypywana wiórkami) i co gorsza braku czasu szukamy innego rozwiązania. Zależy mi na całorocznej współpracy, a nie tylko przed Bożym Narodzeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bwie Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Poczytaj, popytaj a potem zrobisz własną wędzarnię i będzie gitara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 Jest wędzarnia na dąbrówce malej w kierunku Siemianowic na ulicy Strzelców Bytomskich koszt 3,50 za kilogramesTo jedyny sensowny post w tym temacie. Naprawdę nie ma miejsc w Katowicach i okolicach które odpłatnie uwędzą powierzone produkty? Jeśli tak to chyba jednak zbuduję swoją wędzarnię. Nie oczekuję rachunku, FVAT, atestu, etc. Szukam pasjonata który zbudował swoją wędzarnię i ma też na nią pomysł "biznesowy":). Joyjoy1 - możesz mi wysłać na priv telefon tej wędzarni, adres lub inny kontakt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Źle zacząłeś. Trzeba napisać: mam trochę mięska do uwędzenia, kilka tomów super powieści i zacięcie do czytania. Chętnie poczytam z kimś kto ma wędzarnię w okolicy .......... Oczywiście pełna pomoc przy wędzeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts