Jump to content

Ksiązki na Allegro


DZIADEK

Recommended Posts

  • 6 months later...
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...
Guest ArkoGdynia

 

 

Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-) Robert Wienckiewicz - Wędliny domowe - 2015 
 

 

w lepszej cenie od 07.12.2015 pod adresem http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/cena niecałe 18 PLN-ów.... a przy odbiorze osobistym w księgarni taniej nie znalazłem..... oczywiście już zamówione  :cool:  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

 

Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-) Robert Wienckiewicz - Wędliny domowe - 2015 
 

 

w lepszej cenie od 07.12.2015 pod adresem http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/cena niecałe 18 PLN-ów.... a przy odbiorze osobistym w księgarni taniej nie znalazłem..... oczywiście już zamówione  :cool:  :thumbsup:

 

Ja kupiłem za 24 zł w Biedrze :-) Jest naprawdę fajna :-) Opinia jest na moim faceboku kuchniapalucka Pozdrawiam.

https://www.facebook.com/kuchniaznin

Edited by lesniak
Link to comment
Share on other sites

Od Mikołaja w tym roku dostałem bardzo fajną książkę autorstwa naszego forumowego kolegi Roberta Winckiewicza " Wędliny Domowe"

 

post-45290-0-83191100-1449482404_thumb.jpg

 

Bardzo fajna, ładnie wydana pozycja, polecam szczególnie początkującym, ponieważ jest napisana przystępnym językiem a przy każdym przepisie jest dołączone zdjęcie wyrobu.

 

Szczególnie zaciekawiły mnie przepisy na polędwicę wędzoną w otoczce z plastrów słoniny oraz na kiełbasę litewską z dodatkiem podrobów wp.

 

P.S. Mikołaj wygadał się że ową książkę można zakupić w biedronce w cenie 24,99zł :)

 

Link to comment
Share on other sites

Guest ArkoGdynia

Witajcie.... otrzymałem w końcu książkę   :)

 

Wędliny domowe - Robert Winckiewicz

 

http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/

 

post-65335-0-36234900-1449657395_thumb.jpg

 

Moja recenzja: http://emotikona.pl/emotikony/pic/lupa.gif

 

Więc odebrałem moją książkę w dniu wczorajszym i od razu pochłonąłem ją od A do Z  :devil:

 

Na pierwszy rzut oka...wydanie... wręcz mnie zaskoczyło.. twarda oprawa o wymiarach 19x25 cm sprawia wrażenie "bardzo bogatego" wydania....

Sama zajawka na tylnej okładce w świetny sposób zachęca do zagłębienia się w książkę... ze szczególnym ukłonem autora w stronę naszego forum WB co później się okazuje w książce ukłony te są bardzo liczne  :thumbsup:

Styl i język autora jest bardzo lekki, naturalny.... niczym rozmowa forumowiczów przy wędzarni  ;) ale jasno i spójnie klaruje wszystkie zawiłości związane z domowym wyrobem wędlin. Książka opisuje od A do Z jak zająć się domowym wędliniarstwem. Opisuje jakie sprzęty są niezbędne, jak rozróżniać poszczególne klasy mięsa, jak zrobić domową kiełbasę czy szynkę.... jednak w sposób "zrozumiały"  dla osoby, która dopiero ma zamiar się zabrać za wędliniarstwo czyli dla przysłowiowego laika!

 

Dla bardziej zaawansowanych czytelników niejako druga część książki będzie najbardziej interesująca.. dokładnie przepisy.... wiadomo że wszystkie niezbędne przepisy mamy na forum ale w książce przedstawiono je w bardzo przyjemny dla oka sposób.... jasno pisane co jest potrzebne, jak to zrobić i w dodatku każdy przepis okraszony jest dobrej jakości zdjęciami ( robionymi przez samego autora  :clap: ) oczekiwanego efektu końcowego.... znajdziemy tutaj przepisy z całego asortymentu... od wieprzowiny po wołowinę cielęcinę, drób i podroby.... więc można by rzec taki mały "niezbędnik domowego masarza w twardej okładce" .....

 

Co do oprawy graficznej http://emotikona.pl/emotikony/pic/foto.gif... trudno się tutaj do czegoś przyczepić...... może jedynie do tego że niektóre zdjęcia autora i jego syna mogły by być w kolorze (  moim zdaniem), fajniej by pasowały.... reszta.... "mucha nie siada".... a "rozkładówka z kością" to już kwintesencja Wędzarniczej Braci!! :thumbsup:   :laugh:  

 

Jedyny mały minusik jaki zauważyłem to na stronie 35 przy podawaniu ilości wody niezbędnej do peklowania mięsa jest niestety błąd redakcyjny.... jest " Do sporządzenia zalewy potrzebujemy wody w ilości 0,5l na 5 kg mięsa, czyli 2,5l." a powinno być "na 1 kg mięsa, czyli 2,5l."..... wiem wiem... czepiam się.... ale "nowicjuszów" może to wprowadzić w małą konsternację .... taki tam szczegół!

 

Ogólnie rzecz biorąc ... http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gif... Panie i Panowie..... Wielkie http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif dla Roberta za kawał na prawdę dobrej roboty!!  :thumbsup:

Książka godna polecenia tak dla nowicjusza ( już poleciłem ją kumplowi , który chce się wciągnąć w temat wędzenia i poszukiwał takiej pozycji) jak i dla bardziej zaawansowanego czytelnika dla, którego będzie podręcznym zestawem przepisów!

 

Robercie...... Beiot... przyjmij moje gratulacje i mam nadzieję że jak się kiedyś gdzieś na jakimś zlocie spotkamy to otrzymam od Ciebie dedykację na Twojej książce!!  :cool:

A mój egzemplarz ląduje na zasłużonym miejscu na półce w mojej kuchennej biblioteczce.  :)

 

Szczerzę polecam pozycję ...biorąc pod uwagę cenę z http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/to jest to co najmniej "za pół darmo"!!

 

Z Dymnym pozdrowieniem.... 

Edited by Kruszynka
Link to comment
Share on other sites

Wczoraj otrzymałem tę książkę.

Świetnie wydana, papier, zdjęcia na najwyższym poziomie.

Jak dla początkujących jest OK, dla tych co już "trochę mają za sobą" jest to drobne uzupełnienie wiedzy...

Edited by Kruszynka
Link to comment
Share on other sites

:clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:

Brawo Robert.

Książka dla początkującego i dla doświadczonego. Praktycznie są wszystkie informacje potrzebne do rozpoczęcia zabawy w domowe wędliniarstwo.

Miałem szczęście poznać Roberta  w Szkole Domowego Masarstwa. Był już doświadczonym wędliniarzem i tym doświadczeniem  chętnie dzielił się z nami żółtodziobami. 

Książka wydana bardzo starannie. Jest to według mnie najlepsza pozycja na rynku i obowiązkowy poręcznik dla.nowych entuzjastów domowego wędliniarstwa.

Jeden egzemplarz pojechał pod choinkę do Adelaidy w Australii :thumbsup:  

 
Link to comment
Share on other sites

Dziękuje bardzo Wszystkim za miłe słowa. 

 

Pamiętam swoje początki i problemy. Nie było łatwo. Wydając poradnik chciałem  pomóc nowicjuszom domowego masarstwa.

 

 

Serdecznie dziękuje  Wszystkim forumowiczom WD, którzy pomogli mi stawiać pierwsze kroki.

 

 

Czuj dym i Wesołych Świąt 

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...