DZIADEK Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 http://allegro.pl/technika-nauki-techniczne-biotechnologia-technologia-zywnosci-89149?order=d&p=2 Tutaj można kupić książki z naszej dziedziny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=89149&us_id=16435416Ksiązki o tematyce mięsnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Dzięki Dziadku. Wystartowałem w kilku aukcjach. Proszę nie przebijać, jeśli nick zaczyna się na W i kończy na l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Mirku , nie wiedziałem ,kilka już kupiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Nic się nie stało. Mam nadzieję, że udostępnisz je naszym forumowiczom. Z ciekawości, co kupiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 (edited) Ja kupiłem od tego samego goście te pozycje: http://allegro.pl/produkcja-wedliniarska-poszepczynski-wedliny-i4300849063.htmlhttp://allegro.pl/technologia-produkcji-bekonu-pezacki-bekon-mieso-i4300756012.htmlhttp://allegro.pl/walka-z-zakazeniem-miesa-w-produkcji-kochanowski-i4300788080.html#tabsAnchorhttp://allegro.pl/przyprawy-surowce-pomocne-przy-wyrobie-miesa-mieso-i4294902641.html A o tą się biłem do kwoty 60 zł http://allegro.pl/wedzenie-przetworow-miesnych-goslawski-1953-i4300818539.htmlL...8 - no ale jak zobaczyłem W...I odpuściłem. Wujaszek Tom co kupiłeś? Edited June 14, 2014 by lesniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punto Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Macie może jakieś aktualne linki z ciekawymi książkami na Allegro? Chętnie poczytałbym coś nowego dotyczącego naszej branży Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-)Robert Wienckiewicz - Wędliny domowe - 2015 http://allegro.pl/domowe-wedliny-i5835313072.html A ja bym kolekcje zaczął od tych książek:http://allegro.pl/franciszek-kladz-rzeznictwo-i-wedliniarstwo-i5730586919.htmlhttp://allegro.pl/podzial-tusz-zwierzat-rzeznych-j-grzegorzewicz-i5116511664.htmlhttp://allegro.pl/przetwarzanie-surowcow-rzeznych-i5092626137.htmlhttp://allegro.pl/przetworstwo-miesa-poszepczynski-wyd-iv-1988-i5836664708.htmlhttp://allegro.pl/technologia-przetworstwa-miesnego-1-2-brochowski-i5831831481.htmlhttp://allegro.pl/krakowskie-wyroby-wedliniarskie-a-rozycki-hit-i5227787418.htmlTo tak na początek :-)A jak chcesz więcej tytułów to masz mój zbiór :-) Jeszcze mi kilkadziesiąt książek brakuje z naszej branży :-) http://www.kuchniapalucka.fora.pl/biblioteka,150/przetworstwo-miesne,228.html Edited December 3, 2015 by lesniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-) Robert Wienckiewicz - Wędliny domowe - 2015 w lepszej cenie od 07.12.2015 pod adresem http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/cena niecałe 18 PLN-ów.... a przy odbiorze osobistym w księgarni taniej nie znalazłem..... oczywiście już zamówione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 ArkoGdynia, jak otrzymasz książkę napisz kilka słów recenzji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Nie ma problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesniak Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 (edited) Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-) Robert Wienckiewicz - Wędliny domowe - 2015 w lepszej cenie od 07.12.2015 pod adresem http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/cena niecałe 18 PLN-ów.... a przy odbiorze osobistym w księgarni taniej nie znalazłem..... oczywiście już zamówione Ja kupiłem za 24 zł w Biedrze :-) Jest naprawdę fajna :-) Opinia jest na moim faceboku kuchniapalucka Pozdrawiam.https://www.facebook.com/kuchniaznin Edited December 4, 2015 by lesniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIVON Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Od Mikołaja w tym roku dostałem bardzo fajną książkę autorstwa naszego forumowego kolegi Roberta Winckiewicza " Wędliny Domowe" Bardzo fajna, ładnie wydana pozycja, polecam szczególnie początkującym, ponieważ jest napisana przystępnym językiem a przy każdym przepisie jest dołączone zdjęcie wyrobu. Szczególnie zaciekawiły mnie przepisy na polędwicę wędzoną w otoczce z plastrów słoniny oraz na kiełbasę litewską z dodatkiem podrobów wp. P.S. Mikołaj wygadał się że ową książkę można zakupić w biedronce w cenie 24,99zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Może taki.? oraz na kiełbasę litewską z dodatkiem podrobów wp. A może taki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 (edited) Najlepsza na rynku nowe wydanie polecam :-) Robert Winckiewicz - Wędliny domowe - 2015 http://allegro.pl/do...5835313072.html Tu jest taniej http://www.swiatksiazki.pl/autor/winckiewicz-robert-1985271/ Edited December 8, 2015 by Gonzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 (edited) Witajcie.... otrzymałem w końcu książkę Wędliny domowe - Robert Winckiewicz http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/ Moja recenzja: http://emotikona.pl/emotikony/pic/lupa.gif Więc odebrałem moją książkę w dniu wczorajszym i od razu pochłonąłem ją od A do Z Na pierwszy rzut oka...wydanie... wręcz mnie zaskoczyło.. twarda oprawa o wymiarach 19x25 cm sprawia wrażenie "bardzo bogatego" wydania....Sama zajawka na tylnej okładce w świetny sposób zachęca do zagłębienia się w książkę... ze szczególnym ukłonem autora w stronę naszego forum WB co później się okazuje w książce ukłony te są bardzo liczne Styl i język autora jest bardzo lekki, naturalny.... niczym rozmowa forumowiczów przy wędzarni ale jasno i spójnie klaruje wszystkie zawiłości związane z domowym wyrobem wędlin. Książka opisuje od A do Z jak zająć się domowym wędliniarstwem. Opisuje jakie sprzęty są niezbędne, jak rozróżniać poszczególne klasy mięsa, jak zrobić domową kiełbasę czy szynkę.... jednak w sposób "zrozumiały" dla osoby, która dopiero ma zamiar się zabrać za wędliniarstwo czyli dla przysłowiowego laika! Dla bardziej zaawansowanych czytelników niejako druga część książki będzie najbardziej interesująca.. dokładnie przepisy.... wiadomo że wszystkie niezbędne przepisy mamy na forum ale w książce przedstawiono je w bardzo przyjemny dla oka sposób.... jasno pisane co jest potrzebne, jak to zrobić i w dodatku każdy przepis okraszony jest dobrej jakości zdjęciami ( robionymi przez samego autora ) oczekiwanego efektu końcowego.... znajdziemy tutaj przepisy z całego asortymentu... od wieprzowiny po wołowinę cielęcinę, drób i podroby.... więc można by rzec taki mały "niezbędnik domowego masarza w twardej okładce" ..... Co do oprawy graficznej http://emotikona.pl/emotikony/pic/foto.gif... trudno się tutaj do czegoś przyczepić...... może jedynie do tego że niektóre zdjęcia autora i jego syna mogły by być w kolorze ( moim zdaniem), fajniej by pasowały.... reszta.... "mucha nie siada".... a "rozkładówka z kością" to już kwintesencja Wędzarniczej Braci!! Jedyny mały minusik jaki zauważyłem to na stronie 35 przy podawaniu ilości wody niezbędnej do peklowania mięsa jest niestety błąd redakcyjny.... jest " Do sporządzenia zalewy potrzebujemy wody w ilości 0,5l na 5 kg mięsa, czyli 2,5l." a powinno być "na 1 kg mięsa, czyli 2,5l."..... wiem wiem... czepiam się.... ale "nowicjuszów" może to wprowadzić w małą konsternację .... taki tam szczegół! Ogólnie rzecz biorąc ... http://emotikona.pl/emotikony/pic/witaj.gif... Panie i Panowie..... Wielkie http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif dla Roberta za kawał na prawdę dobrej roboty!! Książka godna polecenia tak dla nowicjusza ( już poleciłem ją kumplowi , który chce się wciągnąć w temat wędzenia i poszukiwał takiej pozycji) jak i dla bardziej zaawansowanego czytelnika dla, którego będzie podręcznym zestawem przepisów! Robercie...... Beiot... przyjmij moje gratulacje i mam nadzieję że jak się kiedyś gdzieś na jakimś zlocie spotkamy to otrzymam od Ciebie dedykację na Twojej książce!! A mój egzemplarz ląduje na zasłużonym miejscu na półce w mojej kuchennej biblioteczce. Szczerzę polecam pozycję ...biorąc pod uwagę cenę z http://www.swiatksiazki.pl/ksiazki/domowe-wedliny-robert-winckiewicz-4901821/to jest to co najmniej "za pół darmo"!! Z Dymnym pozdrowieniem.... Edited December 9, 2015 by Kruszynka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alehar Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 (edited) Wczoraj otrzymałem tę książkę.Świetnie wydana, papier, zdjęcia na najwyższym poziomie.Jak dla początkujących jest OK, dla tych co już "trochę mają za sobą" jest to drobne uzupełnienie wiedzy... Edited December 10, 2015 by Kruszynka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ela K. Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Fantastycznie wydana książka. Treść, forma - poziom bardzo wysoki. W zasadzie Arek powyżej napisał wszystko . Robert dzięki . Mam nadzieję, że kiedyś Cię poznam osobiście . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Juz sie nie moge doczekac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszpak Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Doszła przedwczoraj, już przeczytana. Robert, wielkie brawa i szacunek. Przyjemnie czytać, przyjemnie oglądać. Warta do rozpropagowania wśród znajomych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Zakupuję pod choinkę dla zięcia-chce wędzić ,niech się uczy od mistrzów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tur100 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Brawo Robert.Książka dla początkującego i dla doświadczonego. Praktycznie są wszystkie informacje potrzebne do rozpoczęcia zabawy w domowe wędliniarstwo.Miałem szczęście poznać Roberta w Szkole Domowego Masarstwa. Był już doświadczonym wędliniarzem i tym doświadczeniem chętnie dzielił się z nami żółtodziobami. Książka wydana bardzo starannie. Jest to według mnie najlepsza pozycja na rynku i obowiązkowy poręcznik dla.nowych entuzjastów domowego wędliniarstwa.Jeden egzemplarz pojechał pod choinkę do Adelaidy w Australii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 :clap: :clap: Ja też zakupiłem . Robert wielkie gratulacje . Super książka , klimaty na fotkach i przekaz pisany rewelacja . Super wydana książka Moim zdaniem jeszcze raz wielkie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beiot Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Dziękuje bardzo Wszystkim za miłe słowa. Pamiętam swoje początki i problemy. Nie było łatwo. Wydając poradnik chciałem pomóc nowicjuszom domowego masarstwa. Serdecznie dziękuje Wszystkim forumowiczom WD, którzy pomogli mi stawiać pierwsze kroki. Czuj dym i Wesołych Świąt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Zakupiłem , tylko jak od Ciebie tą dedykację wydębić ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.