eli55 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Ten tydzien to byl dla mnie bardzo pracowity,w szynkowarze zrobilam szynke drobiowa, mialam troche wiecej miesa niz w przepisie i wyszla mi troszke za sucha ,w smaku dobra ale ja wole troszke wiecej wilgotna Kupilam schab , zeberka i male poledwiczki( nie zawsze znajde to co bym chciala) ,zapeklowalam przez14 dni( wole peklowanie tygodniowe) , obmylam z solanki i wlozylam na caly dzien do lodowki i juz wiecej tak nie zrobie( na zdjeciach bedzie widac dlaczego) moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy, wieczorem schab zasznurowalam , poledwiczki wcisnelam w siatke i powiesilam na cala noc. Rano wedzenie , zapeklowalam tez udka kurczaka, sparzylam , obsuszylam i uwedzilam razem , udka sa pyszne zrobilam z przepisu swiadzia . Bardzo sie ciesze ze trafilam na strone WB bo jest tu duzo takich jak co lubia robic takie pyszne jedzonk, jeszcze raz serdecznie wszystkim dziekuje i pozdrawiamEla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan30 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Widzę że jesteś już uzależniona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Oj tak, nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Widzę że jesteś już uzależniona. Oj tak i to bardzo co nie? nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam lepiej późno niż wcale tak trzymaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 (edited) Elu ... widzę że zaczynasz nadrabiać... Szynka drobiowa wygląda smakowicie Co do żółtych plam na wędzonkach to raczej przyczyna nie leży z powodu tego że trzymałaś całą noc w lodówce... Nie potrafię ocenić przyczynę... ale są tu lepsi fachowcy ode mnie . Edited December 6, 2013 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Dzieki halusia , mam nadzieje ze ktos wyjasni mi te plamy, jestem juz calkowicie uzalezniona , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Eli a ja i tak zazdroszcze Tobie wedzarni. moja jest tak malenka, ciagle obiecuje sobie zrobic nowa i ciagle odsuwam to na pozniej. A teraz juz wrocil do ciebie smak polskich wedlin jeszcze raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Masz racje , takmi tutaj zawsze brakowlo naszych wedlin , teraz juz potrafie sobie zrobic sama , duzo lepsze niz te ze sklepu,bo przynajmnie wiem co w nich jest,, a co do wedzarni to mogla by byc troche wyzsza , jestem bardzo zadowolona bo jak narazie to sie dobrze sprawuje, powoli i ty zrobisz wieksza , musisz w koncu sie zdecydowac i zrobic wieksza , pozdrawiam,Ela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianek77 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Ela jak zaczniesz u siebie wędzić i takie wyroby Polskie pokazywać lokalnym znajomym to przejdą na Polskie jedzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 6, 2013 Author Report Share Posted December 6, 2013 Oj chyba nie ,bo sardynczycy sa przekonani ze ich jedzenie jest najlepsze , chociarz nauczylam ich jesc sledzi i salatki, bigosu i zupy chrzanowej , a to sa wedlinki w przekroju po parzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Bardzo ładne, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy, O które konkretnie plamy Ci chodzi?Na żółto wędzi się tłuszcz. Widać to na boczkach.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 EAnna, te zolte plamy byly tez na miesie,tego co nie bylo na poprzednim wedzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 te,, złote plamy,, tylko podnoszą wartość Twoich wyrobów :clap: Na moich wyrobach też bywają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Elii a może moczyłaś mięsko nie w wodzie z peklosolą a w złotosolą ?? i stąd te złote odcienie Ciesz się i raduj z doskonałych własnych wędlin i powielaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Moczylam wd tabeli dziadka 14 dni w peklosoli, ale jak mowicie ze wszystko w porzadku to dobrze, bo juz myslalam ze zrobilam cos nie tak , pozdrawiam, Eli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Bardzo piękne wyroby;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted September 27, 2017 Author Report Share Posted September 27, 2017 Zapasy w zamrazalce sie skonczyly , na dworze jeszcze goraco to zrobilam troche wyrobow w szynkowarze i w oslonce poliamidowej ,na wedzenie musze jeszcze troche poczekac, zrobilam 4 rodzaje , ale najbardziej mi odpowiada drobiowa , .ale jak widac w przekroju to nadal nie umiem wlozyc miesa tak zeby nie bylo dziurek ,dobrze ze chociaz w smaku wyrownalam , tak ze jest co wlozyc na swiezy chlebek i miec pyszna kanapke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Mimo dziurek bardzo ładnie wyglądają. (mam ten sam problem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Dziurkami się nie przejmuj najważniejsze że smakuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Eli dziurkami sie nie martw.Super wedlinki wyszły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 10, 2017 Author Report Share Posted December 10, 2017 Przygotowywania do swiat posuwaja sie powoli do przodu , dzisiaj rozkroilam moje suszone poledwice i tak wygladaja , juz zapakowane poszly w proznie ,susza sie nastepne 2, pogoda dopisuje wiec trzeba wykorzystac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted November 1, 2018 Author Report Share Posted November 1, 2018 W marcu zrobilam moja pierwsza karkowke , lezala w prozniowym woreczku do dzisiaj , , az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko a tak wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 1, 2018 Report Share Posted November 1, 2018 az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted November 1, 2018 Author Report Share Posted November 1, 2018 Arkadiusz ta karkowka jest zrobiona z Twojego przepisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.