kociamberek Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 WitamCo sądzicie o takiej gęsiarce zamiast naczynia żaroodpornegohttp://allegro.pl/garnki-zeliwne-gesiarka-zeliwna-emaliowana-4-l-i3730288816.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Jest super,możesz kupić,u mnie takie rzeczy są b.drogie,bardzo dobra cena jak dla mnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 @kostek61,bo u ciebie oryginal to drogi to sadze jest jakas pdrobka w stylu Le Creuset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Tego ze zdjęcia nie znam, ale od wielu lat sprzedaję żeliwne kociołki i wiem, ze w tak dobrej cenie trudno jest o dobry kociołek/naczynie żeliwne. Cena sugeruje pochodzenie. oczywiście można trafić na egzemplarz, z którym problemów nie będzie, jest to jednak loteria.Osobiście używam kilka różnych "garów" żeliwnych, polskich, służą już ok 20 lat. Właśnie wprowadzam je ponownie do oferty, nie wszystkie modele wyglądają ślicznie, są jednak trwałe.Żeliwne naczynia są super do pieczenia/gotowania na ognisku/kuchni węglowej, do piecyka bardziej polecam garnki rzymskie. Potrawy z nich są niesamowicie smakowite, soczyste Żeliwo oczywiście w piecyku też w pewien sposób się sprawdzi, ale smak jak dla mnie jest średni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Co sądzicie o takiej gęsiarce zamiast naczynia żaroodpornego Zwróć uwagę na pojemność. Jest niewielka, na kurę może wystarczy ale nie na gęś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociamberek Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 gęsi nie planuje robić, podstawa to kurczak pierś z kaczki czy moze kaczka w całości, jakiś schab itp może jakaś zapiekanka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreon13 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Według mnie to zbyt małe naczynie. Mały kurczak to możę i wejdzie o kaczce zapomnij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 gęsi nie planuje robić, Zasugerowałam się nazwą, w tym wypadku nieuprawnioną. Gęsiarka w naszej kuchni ma pojemność 9 litrów i dodatkowo wypukłą pokrywę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociamberek Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 (edited) a co sądzicie o garczkach rzymskich ? albo naczyniach ze stali nerdzewnej ? Edited December 8, 2013 by kociamberek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 (edited) Soczysta karkówka i żeberka z warzywami z garnka rzymskiego. Wybór garnków rzymskich jest dosyć spory, za takie z pokrywą ceny w zależności od pojemności i kształtu oscylują od ok 55 do ok 150 zł. Bez pokrywy są odpowiednio niższe.Są garnki glazurowane, bardziej uniwersalne, ale nie w pełni oddają "swoją rolę" i nieglazurowane. Mają wadę głównie taką, że raczej w nich należy przygotowywać podobne potrawy, tzn np w rybnym nie zrobisz mięsa.Z najbardziej popularnych w Pl lepsze, trochę droższe są Vitos Keramia, firma ma wspaniałą glinę i najlepiej kontroluje jej jakość.Pataki Vitos to druga popularna firma, tańsza nieznacznie. Ew zerknij na moją stronę, pooglądaj, zobaczysz przegląd garnków rzymskich. Na ceny nie patrz Edited December 8, 2013 by DZIADEK MACIEK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.