Anuś Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. W końcu jestem na form wędliniarskim. Czytałam .. czytałam i czytałam, a w końcu przyszedł czas teorię wdrożyć w praktykę.Kupiłam półtuszę ... Trochę tego było .. Przyznaję się szczerze, że miałam pomocnika do pierwszego swojego rozbioru świnki, który również czuwał kiedy robiłam swoją pierwszą klasyfikację mięsa na kiełbaskę.Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli, ale ja dopiero wkraczam w ten świat własnego wyroby wędlin.Dziękuję Wszystkim, których męczyłam telefonami i wiadomościami na pw ... ale pewnie to nie koniec, bo następne wyroby tym razem z wędzarni już w przyszłym tygodniu więc miejcie się na baczności, bo nie wiadomo kiedy napiszę lub zadzwonię A to moja pierwsza kiełbasa biała na peklosoli, zrobiłam jej osiem kilogramów moje doznania smakowe są pozytywne ale do perfekcji jeszcze długa droga, najważniejsze że początek mam za sobą za kilka dni pojawią się moje wędzonki CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 (edited) No widzisz, aniu , udało się - oczywiście jest to kiełbasa a'la biała bo biała to na soli ale Ty o tym wiesz a ja piszę już na zapas co by nie było kolejnej dyskusji na temat ,że to nie biała bo jest różowa Edited December 15, 2013 by chudziak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Udało Ci się dlatego, że mocno trzymałem kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. ania27 i wielkie :clap: . Teraz jak mawiają będzie tylko z górki . Pozdrawiam gorąco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu brawo brawo brawo :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu zostaje tylko życzyć smacznego - jeszcze sama chrzan zrób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anerka Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu, bardzo ważna sprawa, jesteś świadoma tego co zrobiłaś niepoprawnie. Teraz będzie już tylko dobrze, tym bardziej że czytasz, praktykujesz i wyciągasz wnioski Ważne też, że jesteś zadowolona ze smaku .Życzę powodzenia. Pozdrawiam, anerka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu brawo,ładnie wygląda Twoja kiełbasa,czekam na wędzonki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 zrobiłam jej osiem kilogramów to chyba jeden z tych dwóch błędów o których pisałaś trzeba było zrobić parę kilo więcej nakarmisz rodzinę, trochę rozdasz przyjaciołom ... i nawet nie będziesz miała nic żeby zamrozić na potemcałe szczęście, że już się pekluje mięsko na wędzonki drugi błąd, to te nerwy w czasie produkcji - jak widać były zupełnie niepotrzebne - dałaś radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtomaszko Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 daj skosztować........... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli Aniu powoli, powoli ćwicz i bęzie dobrze no i :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 E brawa ania27,tak dalej do przodu :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 Udało Ci się dlatego, że mocno trzymałem kciuki jagra wielkie dzięki Aniu zostaje tylko życzyć smacznego - jeszcze sama chrzan zrób o tym nie pomyślałam trudno .. będzie z musztardą Aniu brawo,ładnie wygląda Twoja kiełbasa,czekam na wędzonki. kostek .. będą a będą na następny weekendto dopiero będzie jazda z tymi wędzonkami drugi błąd, to te nerwy w czasie produkcji - jak widać były zupełnie niepotrzebne - dałaś radę no nerwy były chyba kilka osób może to potwierdzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 to dopiero będzie jazda z tymi wędzonkami Dasz radę bez nerwów.Dzielna kobieta z Ciebie . :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickirl78 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Pierwsze koty za płoty. Najważniejsze , że własnoręcznie poczyniona i taka jest najsmaczniejsza Muszę Ci powiedzieć, że ostatnio sam robiłem chrzan i płakałem jak małe dziecko hehe wyszedł bardzo mocny i dobry oczywiście Pozdrawiam Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria.s Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Ania :clap: i widzisz nie taki straszny diabeł jak go malują Jak sama nie zrobisz to się nie dowiesz co jest nie tak Następnym razem będzie mniej nerwowo i łatwiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu.".pierwsze koty za ploty" ,Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szostek Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu szczere gratulacje....i do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świadziu Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Aniu, moje WIELKIE gratki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan30 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 I tak trzymaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. Brawo Aniu... pierwsze koty za sobą i do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli, No to pierwszy błąd mamy, a drugi? Na focie bez podpisu rozpoznaję, że to kiełbasa. I jeszcze jedno, który z pomocników kiełbasę białą na peklosoli radził Ci robić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Brawo Aniu, fajna kiełbaska :clap: Ja też byłam taka zdolna, i do pierwszy raz robionej białej kiełbasy.........dałam peklosoli Teraz wiem, że Pozdrawiam i życzę bardzo udanych wędzonek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Ja też byłam taka zdolna, i do pierwszy raz robionej białej kiełbasy.........dałam peklosoli No i co w tym złego . Żeby było zgodnie z nazwą to napisz że zrobiłaś kiełbasę na biało i po kłopocie . Ja zawsze dodaję 20% peklosoli do mojej kiełbasy na biało . Uważam że ma lepszy smak . Powodem jest jeszcze to , że część jest na biało a część idzie do wędzarni . Gorąco pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.