zbyszek02 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Mielonka wieprzowa.Przepis własny inspirowany kilkoma innymi znalezionymi w sieci.Parzenie w 80 st. przez 2,5h dzięki temu nie jest taka twarda. Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.Przyprawy i namoczona żelatyna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Przepis własny I dobrze piszesz, Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10. . Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek02 Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Przepis własnyI dobrze piszesz, Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.. Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz. Pozdrawiam Samakuje zdecydowanie, że lepsza od kupionej nie pisałem, bo to oczywiste :-)Chętnie skorzystam z twojej rady, o ile smak wychodzi taki jak chcę, to techologii dopiero się uczę.Dzięki i pozdrawiam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia W Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 No to teraz mój pierwszy wyrób, karkóweczka z małym dodatkiem zmielonej łopatki , pycha oczywiście http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/46/n41c.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EL GREGOR Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Basiu bardzo apetycznie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia W Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 No też byłam w szoku że taka wyszła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 pycha oczywiścieNie da się ukryć,to widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 No też byłam w szoku że taka wyszła Wierzę ja też przeżywam takie stany, no może już nie tak bardzo, ale mój pierwszy raz był podobny chociaż sporo czasu już upłyneło. Pozdrawiam i gratuluję wyrobu. Tak 3 maj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozef01 Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Witajcie, chciałem przedstawić swoje początki w "szynkowarzeniu" Na pierwszy ogień poszła łopatka, ale nie nadaje się do pokazania - za słabo wyrobiłem i się rozpadała przy krojeniu, ale smaczna była.Na drugi rzut poszedł drób - fileciki z nóżek kurzych. Supersmaczne i delikatne zarazem.http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/89/kv7k.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/404/hety.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
menzur Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 zbyszek02 gratuluję wyrobów i gości, którzy podzielili się swoimi pysznościami w Twoim temacie. , oczywiście też bardzo smacznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Na drugi rzut poszedł drób - fileciki z nóżek kurzych. Supersmaczne i delikatne zarazem. Wyroby z mięska kurzego mają delikatny smak ja zawsze jednak dodaję mielone wieprzowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozef01 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 zbyszek02 gratuluję wyrobów i gości, którzy podzielili się swoimi pysznościami w Twoim temacie. , oczywiście też bardzo smacznych. Oczywiście dziękujemy bardzo za "gościnę" Kol. zbyszek02 .Ale temat trochę sugeruje, że początkujący forumowicze będą właśnie tu przedstawiać swoje początki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek02 Posted January 29, 2014 Author Report Share Posted January 29, 2014 Ja bardzo się cieszę z gości Absolutnie nie mam nic przeciwko by inni użytkownicy pochwalili się w tym temacie swoimi wyrobami i przepisami. Sam chętnie z nich skorzystam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslow Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Witam.A to mój pierwszy wyrób ż szynkowaru.. Schab peklowany na sucho przez 4 doby w soli peklowej i ziołach. parzony w 72 stopniach do uzyskania temperatury wewnątrz 68 stopni. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Schab peklowany na sucho przez 4 doby To ten peklowany na zdjęciu to schab jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslow Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Tak to schab jest.. Dokładnie 1 kilogramowy kawałek.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznyma handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego wyniki - kupił schab b/k czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .Brawo Pis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Tak to schab jest.. Dokładnie 1 kilogramowy kawałek.. Przecięty na pół po długości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslow Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznyma handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego wyniki - kupił schab b/k czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .Ten schab nie jest wędzony.... I być może się nie znam ja kupiłem to jako schab , ale wyszło bardzo dobrze i to się liczy... Tak to schab jest.. Dokładnie 1 kilogramowy kawałek.. Przecięty na pół po długości? Dokładnie przecięty na pół po długości... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Ładny ten schabik, wszystko nie musi byc wędzone. :clap: Parzone też dobrze smakuje Powodzenia przy dalszych wyrobach. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.