Jump to content

Moje pierwsze wyroby

zbyszek02

Recommended Posts

Przepis własny

I dobrze piszesz,

Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.
. Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz.  :thumbsup: Pozdrawiam

Przepis własny

I dobrze piszesz,

Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.
. Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz.  :thumbsup: Pozdrawiam

Samakuje zdecydowanie, że lepsza od kupionej nie pisałem, bo to oczywiste :-)

Chętnie skorzystam z twojej rady, o ile smak wychodzi taki jak chcę, to techologii dopiero się uczę.

Dzięki i pozdrawiam :-)

No też byłam w szoku że taka wyszła

Wierzę ja też przeżywam takie stany, no może już nie tak bardzo, ale mój pierwszy raz był podobny chociaż sporo czasu już upłyneło. Pozdrawiam i gratuluję wyrobu. Tak 3 maj  :thumbsup:

Witajcie, chciałem przedstawić swoje początki w "szynkowarzeniu" :)

Na pierwszy ogień poszła łopatka, ale nie nadaje się do pokazania - za słabo wyrobiłem i się rozpadała przy krojeniu, ale smaczna była.

Na drugi rzut poszedł drób - fileciki z nóżek kurzych. Supersmaczne i delikatne zarazem.

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/89/kv7k.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/404/hety.jpg

zbyszek02  gratuluję wyrobów i gości, którzy podzielili się swoimi pysznościami w Twoim temacie. :D , oczywiście też bardzo smacznych. :clap:

Oczywiście dziękujemy bardzo za "gościnę" Kol. zbyszek02 :D .

Ale temat trochę sugeruje, że początkujący forumowicze będą właśnie tu przedstawiać swoje początki.

Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznym

a handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej  kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak  jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego  wyniki - kupił schab b/k  czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .Brawo Pis

Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznym

a handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej  kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak  jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego  wyniki - kupił schab b/k  czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .

Ten schab nie jest wędzony....  I być może się nie znam ja kupiłem to jako schab , ale wyszło bardzo dobrze i to się liczy...

Tak to schab jest.. Dokładnie 1 kilogramowy kawałek..

Przecięty na pół po długości? :cool:  

Dokładnie przecięty na pół po długości...