Jump to content

Moje pierwsze wyroby


zbyszek02

Recommended Posts

 

 

Przepis własny

I dobrze piszesz,

 

Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.
. Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz.  :thumbsup: Pozdrawiam
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Przepis własny

I dobrze piszesz,

 

Mięso, wieprzowina kl. II, zmielona na sicie 10.
. Wiesz ja część zmieliłbym na drobnym sicie np 3 lepsze wiązanie i wypełnienie dałbym troszkę tłustego nośnik smaku, no i bez żelatyny, chociaż można i z żelatyną, tak zrobiłbym ja co nie znaczy, ze Twój autorski jest be. Używam też termometru. Słowem jak na pierwszy raz spoko, ważne żeby smakowała a to, że jest lepsza od kupczych pewnie zauważyłeś choć nic nie piszesz.  :thumbsup: Pozdrawiam

 

 

Samakuje zdecydowanie, że lepsza od kupionej nie pisałem, bo to oczywiste :-)

Chętnie skorzystam z twojej rady, o ile smak wychodzi taki jak chcę, to techologii dopiero się uczę.

Dzięki i pozdrawiam :-)

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

No też byłam w szoku że taka wyszła

Wierzę ja też przeżywam takie stany, no może już nie tak bardzo, ale mój pierwszy raz był podobny chociaż sporo czasu już upłyneło. Pozdrawiam i gratuluję wyrobu. Tak 3 maj  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Witajcie, chciałem przedstawić swoje początki w "szynkowarzeniu" :)

Na pierwszy ogień poszła łopatka, ale nie nadaje się do pokazania - za słabo wyrobiłem i się rozpadała przy krojeniu, ale smaczna była.

Na drugi rzut poszedł drób - fileciki z nóżek kurzych. Supersmaczne i delikatne zarazem.

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/89/kv7k.jpg

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/404/hety.jpg

Link to comment
Share on other sites

zbyszek02  gratuluję wyrobów i gości, którzy podzielili się swoimi pysznościami w Twoim temacie. :D , oczywiście też bardzo smacznych. :clap:

Oczywiście dziękujemy bardzo za "gościnę" Kol. zbyszek02 :D .

Ale temat trochę sugeruje, że początkujący forumowicze będą właśnie tu przedstawiać swoje początki.

Link to comment
Share on other sites

Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznym

a handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej  kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak  jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego  wyniki - kupił schab b/k  czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .Brawo Pis

Link to comment
Share on other sites

Durnota naszych technologów stojących w rozkroku między nazewnictwem technologicznym

a handlowym doprowadza do tego, że nie wiemy co kupujemy a może bardziej  kupujący nie czyta co kupił . Handel nazywa po swojemu jak  jemu pasuje by zwabić klienta . Mamy tego  wyniki - kupił schab b/k  czyli polędwicę wp. Na naszym forum prezentuje że uwędził schab. - a kości nie widać .

Ten schab nie jest wędzony....  I być może się nie znam ja kupiłem to jako schab , ale wyszło bardzo dobrze i to się liczy...

 

Tak to schab jest.. Dokładnie 1 kilogramowy kawałek..

 

Przecięty na pół po długości? :cool:  

Dokładnie przecięty na pół po długości...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...