pwolny Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Witam Mam przygotowane (podzielone na klasy i zapeklowane na such mięso 18g/1kg) 12,5 kg mięsa (łącznie dzik, wieprzowina, wołowina), potrzebuję podpowiedzi ile dodać przypraw: -czosnek ile gramów na kilogram masy mięsnej-pieprz ile gramów na kilogram masy mięsnej-jałowiec ile gramów na kilogram masy mięsnej Chcę by kiełbasa była w stylu jałowcowej, po wędzeniu i sparzeniu podsuszanie.Dodatkowo pieprz chcę podzielić na 50/50 drobno mielony / tłuczony - czy jest to poprawne, innaczej czy nie zaskodzi to wyrobom? Dziękuję i pozdrawiamnowicjusz ps. jutro mielenie i napełnianie jelit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
menzur Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-z-dziczyzny/155-kielbasa-domowa-z-dzika http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-z-dziczyzny/625-kielbasa-swojska-z-dzika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pwolny Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 dziękujkę ale nie o to mi chodiło. nadal czekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Dodatkowo pieprz chcę podzielić na 50/50 drobno mielony / tłuczony -Możesz tak zrobić.-czosnek ile gramów na kilogram masy mięsnej -pieprz ile gramów na kilogram masy mięsnej -jałowiec ile gramów na kilogram masy mięsnejPieprz 2 gr.czosnek 1,5 gr,jałowiec 1-1,5 gr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.