@halusia@ Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 TORT BEZOWY. Oby nie było nudne .. zamiast tortu tradycyjnego upiekłam Tort bezowy.Przepis zaczerpnięty z sieci http://stylowi.pl/1153430 z tym że ja upiekłam trzy blaty bezowe, a do masy zamiast owoców dodałam bakalie czyli orzechy , rodzynki, migdały owoce kandyzowane , daktyle..i kakao.. torcik wyszedł pyszny... jedna porcja to niezła bomba kaloryczna .. Poniżej blaty przed i po pieczeniu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Piękny.Ja nie wiele jem słodkiego ale Aguszka robi super tort bezowy i będziemy ten tort kosztowali na kuligu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Piękny.Ja nie wiele jem słodkiego ale Aguszka robi super tort bezowy i będziemy ten tort kosztowali na kuligu Wiem Karolku... Tortem Aguszki zajadałam się niejednokrotnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeman Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Halusia ...mniam.Uwielbiam taką bezę. Ja robię ją bliższą oryginałowi ze wskazanego przez Ciebie przepisu. Swieże truskawki, maliny, albo borówki amerykańskie świetnie kontrastują ze słodyczą pozostałych składników. Byle do lata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 (edited) Halusia ...mniam. Uwielbiam taką bezę. Ja robię ją bliższą oryginałowi ze wskazanego przez Ciebie przepisu. Swieże truskawki, maliny, albo borówki amerykańskie świetnie kontrastują ze słodyczą pozostałych składników. Byle do lata. Zgadza się ... byle do lata, świeże owoce dają zupełnie inny smak . Twój torcik wygląda smacznie Edited January 26, 2014 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf325 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Czyli tort hiszpanski, beza i bita smietana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 (edited) Ja robię ją bliższą oryginałowi ze wskazanego przez Ciebie przepisu. Swieże truskawki, maliny, albo borówki amerykańskie Ten tort ,który robisz waldemanie ,występuje pod nazwą "tort Pavlova" i jest naprawdę wspaniały ( jadłam kiedyś go na którejś z imprezek u Eli ,a jego autorką była nasza koleżanka Danuta ) Edited January 27, 2014 by Małgoś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts