Jump to content

Udziec z indyka z brzoskwiniami.


Anulka

Recommended Posts

Składniki:

3 udźce z indyka

sól

pieprz

por

puszka brzoskwiń

oliwa

Przygotowanie:

 

Udźce myjemy zdejmujemy skórę,posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na godzinę do lodówki.Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z obu stro na złoty kolor.Przekładamy do naczynka żaroodpornego,dodajemy pokrojonego pora i podlewam 1/2 szkl.wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st.i pieczemy około 2 godzin.Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy brzoskiwnie z syropem i pieczemy jeszcze wszystko razem około pół godzinki.

 

post-47170-0-08077000-1390812811.jpg

post-47170-0-36683200-1390812822.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...