Anulka Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Składniki:3 udźce z indykasólpieprzporpuszka brzoskwińoliwaPrzygotowanie: Udźce myjemy zdejmujemy skórę,posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na godzinę do lodówki.Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z obu stro na złoty kolor.Przekładamy do naczynka żaroodpornego,dodajemy pokrojonego pora i podlewam 1/2 szkl.wody.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st.i pieczemy około 2 godzin.Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy brzoskiwnie z syropem i pieczemy jeszcze wszystko razem około pół godzinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Brawa Anulka , bardzo lubie takie potrawy, ja robie wieprzowine na slodko z zurawina, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted January 27, 2014 Author Report Share Posted January 27, 2014 bardzo lubie takie potrawy Ja też i to bardzo,mam gdzieś zapisaną sałatkę z kurczaka wędzonego na słodko muszę poszukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.