Jump to content

Dodawanie rosołu do kiełbasy po co ? + osadzanie kiełbas ?


cyganero

Recommended Posts

Witam wszystkich planuje zrobić kabanosy wieprzowe i w niektórych przepisach zalecają doadanie rosołu ok 10% pytanie moje po co i dlaczego :) z czego ma być ten rosół?? Czy to jest konieczne ??

 

Druga nurtująca mnie sprawa to osadzenie ! Temperatura za oknem niska a zalecane  to około 10-15 stopni a takiej w garażu nie mam więc wyszukałem że można osadzać w temp. pokojowej przez godzine. Czy to ma jakiś wpływ na proces technologiczny czy osadzam w domu godzine czy w niższej temp przez noc ??

 

Bardzo dziekuje za wyczerpujące wypowiedzi.

 

Cyganero

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...