Jump to content

Tlusty czwartek u Electry


electra

Recommended Posts

jajka byly takie normalne sklepowe ,ale jak nigdy to zoltka rzeczywiscie zolte byly ,i nie proszkowe !ale nie dawalam nic zadnych dodatkow w postaci kurkumy czy innych barwnikow .

Moze byc ze swiatlo tez troche przeklamuje bo fotki to tak na szybko robione

Edited by electra
Link to comment
Share on other sites

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać  świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić.

 

 

Pawele nie wiem czy muszą... ale wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni  ze względu sanitarno epidemiologicznych. 

Piekarnia swego czasu dostarczała nam ciasto ... stąd była moja ciekawość.  :)

Electra... Twoje pączki wyglądają rewelacyjnie  :rolleyes:

Edited by @halusia@
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 

 

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej,

 

wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni ze względu sanitarno epidemiologicznych.

Pierwszy powód wymieniła Halinka.  Następne to: posiadanie oddzielnego pomieszczenia na magazyn jaj, konieczność sterylizacji, co zrobić z białkiem  i utylizacja  odpadów.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...