Jump to content

Tlusty czwartek u Electry

electra

Recommended Posts

jajka byly takie normalne sklepowe ,ale jak nigdy to zoltka rzeczywiscie zolte byly ,i nie proszkowe !ale nie dawalam nic zadnych dodatkow w postaci kurkumy czy innych barwnikow .

Moze byc ze swiatlo tez troche przeklamuje bo fotki to tak na szybko robione

Edited by electra

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać  świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić.

Pawele nie wiem czy muszą... ale wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni  ze względu sanitarno epidemiologicznych. 

Piekarnia swego czasu dostarczała nam ciasto ... stąd była moja ciekawość.  :)

Electra... Twoje pączki wyglądają rewelacyjnie  :rolleyes:

Edited by @halusia@

• 1 year later...

Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej,

wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni ze względu sanitarno epidemiologicznych.

Pierwszy powód wymieniła Halinka.  Następne to: posiadanie oddzielnego pomieszczenia na magazyn jaj, konieczność sterylizacji, co zrobić z białkiem  i utylizacja  odpadów.