electra Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Electra uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła Dobre to sa napewno bo od samego mistrza Abratka przepis a wygladem ..hmmm oo takie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Szczerze mówiąc...wyglądają jak pączki Edited February 27, 2014 by paweljack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 Pawel to najwazniejsze ..ze mozna poznac co to jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Wyglądają fantastico !!!!!!! Żółciutkie takie, z paseczkiem. Zazdroszczem i gratulujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Żółciutkie takieNo właśnie, co tam dodałaś, barwnik jakiś? http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Ja myślę, że skandynawskie kury inaczej rozumieją różnice między białkiem i żółtkiem w jajku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Ja myślę, że skandynawskie kury inaczej rozumieją różnice między białkiem i żółtkiem w jajku. Jajka były w proszku a pączusie supcio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 (edited) jajka byly takie normalne sklepowe ,ale jak nigdy to zoltka rzeczywiscie zolte byly ,i nie proszkowe !ale nie dawalam nic zadnych dodatkow w postaci kurkumy czy innych barwnikow .Moze byc ze swiatlo tez troche przeklamuje bo fotki to tak na szybko robione Edited February 27, 2014 by electra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Jajka były w proszku Skąd taka pewność w tym temacie Anulka ? Edited February 27, 2014 by Małgoś ort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Pyszniutkie i ladniutkie :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Jajka były w proszku Skąd taka pewność w tym temacie Anulka ? To jest żarcik,mam nadzieję że Electra się nie pogniewa jak pracowałam to zawsze były dodawne jajka w proszku coby ciasto było żółte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 spoks tam gdzie ja pracowalam to byl gotowy mix na paczki i woda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 a tego to nie wiem ,nie mialam nigdy okazji w PL pracowac tutaj w piekarniach i cukierniach normalnie mozna dawac jajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria.s Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 :clap: Mówiłam że z tego przepisu są b dobre pączki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 (edited) Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, nie domowej. Jak się mylę, to proszę poprawić. Pawele nie wiem czy muszą... ale wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni ze względu sanitarno epidemiologicznych. Piekarnia swego czasu dostarczała nam ciasto ... stąd była moja ciekawość. Electra... Twoje pączki wyglądają rewelacyjnie Edited February 27, 2014 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 (edited) zaraz zjedzie degustator to sie okaze czesc juz zapakowalam zeby bylo z czym do rodzicow moich jechac dziekuje Halusia ...Twoim tez niczego nie brakuje i jezcze jaka pomocnice mialas Edited February 27, 2014 by electra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 spoks tam gdzie ja pracowalam to byl gotowy mix na paczki i woda Pozdrawiam i tak jak napisałam wcześniej pączusie supcio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świadziu Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Electro,pączusie pierwsza klasa Ja dziś objadłem się sklepowymi, ale Aga na wekeend ma mi zrobić kilka sztuk również według przepisu Abratka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Electra pamiętaj aby pozbyć się kalorii z jednego pączka wystarczyleżeć przed telewizorem 600 minut Pączki super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 4, 2016 Author Report Share Posted February 4, 2016 Kolejny tlusty czwartek zaliczony..tym razem paczki z mojego dawnego przepisu a to brakujace miejsce ..hmm zjadlam celem sprawdzenia czy az tak dobre sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Piękne, cudowne, radosne!!!!!Ale jednego już brakuje!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 4, 2016 Author Report Share Posted February 4, 2016 @dyzio,no bo musialam sprobowac a jeszcze takich usmazylam , mialy byc tylko mini ..ale zabraklo cierpliwosci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Fajne te ponczusie tylko po co ta robota .Ja zadzwoniłem do Prezesa, zamówiłem 10 szt, odebrałem i nawet były gratis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Z resztą chyba wg polskich przepisów, do ciast nie można dodawać świeżych jaj, oczywiście do produkcji masowej, wiem z wiarogodnego zródła od właścicieli Piekarnio- Ciastkarni że oni własnie dodają jaja w proszku... a dlaczego, po prostu są bezpieczni ze względu sanitarno epidemiologicznych. Pierwszy powód wymieniła Halinka. Następne to: posiadanie oddzielnego pomieszczenia na magazyn jaj, konieczność sterylizacji, co zrobić z białkiem i utylizacja odpadów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts