@halusia@ Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 ROLADA ŻYRAFA .Z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet upiekłam dla moich Panów roladę.Przepis zaczerpnięty z sieci.. http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/02/rolada-zyrafa-z-bananem.html#.UxsRlYXId8A Składniki:Ciasto: - 5 jajek - 6 łyżek cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 80 ml wody - 45 ml oleju - 2 łyżki naturalnego kakao Nadzienie troszkę zmienione przeze mnie. - 500 ml śmietany 30% - 2 łyżki cukru pudru - 1 opakowanie cukru wnilinowego - 250 g serka mascarpone - 2 łyżeczki żelatyny - galaretka Galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym.. dodać cukier puder i rozpuszczoną chłodną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl wody.....na koniec serek mascarpone. Do ubitej śmietany dodajemy galaretkę pokrojoną w kostkę. Chcę nadmienić że tak porcja nadzienia wystarcza na dwie rolady.Smacznego ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Halusia, chyba dam Ci przy święcie bana. Jak można tak denerwować ludzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Hmmmm Halinka no normalnie wzrokiem orgazm bo to moje klimaty ... PS Ja do galaretek ze śmietaną dodaję trochę kwasku cytrynowego żeby złamać słodycz Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Mirek ale do tego bana dołóż jej choć goździka i cieliste rajstopy żeby w zgodzie z tradycją było Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Halusia, chyba dam Ci przy święcie bana. Jak można tak denerwować ludzi? No wiesz Maxell... to jest świetny pomysł ale wtedy kto będzie Was tak słodko denerwować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Dwa goździki. Ostatnio jadłem galaretki w formie półplasterków cytryny i pomarańczy, takie jakie jadło się w młodości. Własnie kwasek cytrynowy robił w nich super robotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Halusia pieknie sie prezentuje to ciasto , juz sie zastanawialam jak zrobilas te esyfloresy , bo nie widzialam reszte zdjeci teraz juz wiem. :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Halusia pieknie sie prezentuje to ciasto , juz sie zastanawialam jak zrobilas te esyfloresy , bo nie widzialam reszte zdjec i teraz juz wiem. Eli... odłożoną część ciasta włożyłam do woreczka foliowego, ucięty rożek i można działać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Halusia to ja kawkę za parze!!!Super;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Halusia :clap: Te rolady z netu, wysiadają przy Twoich, chociaż też nie są złe.Jak zwykle nienagannie i słodko się spisałaś. Też bym zjadła, ale dla mnie zakazany owoc Pozdrawiam serdeczni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts