Jump to content

Maniutek

Recommended Posts

Teściowa już raczej nie pomoże, chyba że z tym wiatrem z góry...

Lepiej kieruj się właściwym/wygodnym ustawieniem na działce, resztę olej.

--------

Henio a jak masz.... w wannie?

:)

No właśnie wychodziłoby, że drzwi paleniska na zachód ewentualnie północ  :hmm:

Jak złożyć do "kupy" wędzarnie z piecem chlebowym grillem i kawałkiem blatu? opcje o których myślę:Na planie prostokąta od prawej wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim i co dalej?

Na planie L, ale jak?

Edited by Maniutek

Maniutek... A umiesz Ty rysować... ? :rolleyes::facepalm:  Ja naszkicowalam najpierw swój projekt ( rok 2008 :thumbsup:  ) A i tak są zmiany w gotowej konstrukcji... :cool:post-45054-0-50392500-1395824816_thumb.jpg ... jeszcze jedno pytanko... Przeglądałeś już '' wszystkie'' projekty ze strony głównej...?  Pozdrawiam!

Maniutek... A umiesz Ty rysować... ?

Wydaje mnie się, że tak, ale aktualnie warunki  nie pozwalają wrzucić, heh :blush:

Przeglądałeś już '' wszystkie'' projekty ze strony głównej...?

Prze(r/w)ażającą większość, ale te projekty, co by mi podpasowały to dostały po łbie :hmm:

Z głównej i sporo na forum.

Nasza strona główna znajduje się pod adresem: http://www.wedlinydomowe.pl

dziękuję :)

Edited by Maniutek

Materiał w większości cegła z rozbiórki, do wyłożenia pieca chlebowego-cegła szamotowa;  komora wędzarni ,mam nadzieję z desek, ale jak się nie uda to też cegła. palenisko grill-?goła cegła to chyba mało? nie wiem?, blat roboczy wyłożony płytkami. Wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim. Piec chlebowy obsługiwany "na kolanach", lub raczej na leżąco :blush:  :facepalm:  Co myślicie? Brać się za to?  :hmm:  :question:

• 1 month later...

Na Twoim miejscu przeniósłbym temat do działu:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/81-w%C4%99dzarnie-budowa-i-obs%C5%82uga/

łatwiej byłoby o odpowiedź.

Czy brać się za to?... Hmmm, ja tam widzę jeden mały problem - piec chlebowy tak nisko, a na nim grill - no nie wiem, na moje w trakcie używania pieca chlebowego - z pracy grillowania nici - chyba że lubisz jajka na twardo :)

A tak na poważnie - nie widziałem jeszcze tak nisko usytuowanego pieca, może dla własnej wygody i bezpieczeństwa postaw go obok grilla - miejsce pod grillem i piecem to dodatkowe schowki, a pod blatem roboczym szafka - ja bym raczej tak to widział. Ogólnie fajny projekt, za wędzarnię z bezpośrednim :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam

Krzysiek

Piec nisko to fakt ... ale no właśnie gdyby drzwiczki do niego zrobić z boku nie przeszkadzałoby to w grillowaniu i "jajka byłyby" na miękko ;) , Jeśli to będzie piec robiony jak Bóg przykazał to będzie porządnie izolowany od góry (piach, szkło tłuczone etc) więc lokalizacja pod grillem nie jest do końca zła ;)