Maniutek Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witam,jakie znaczenie ma ustawienie wędzarni, wg stron świata?Ma jakieś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witaj... Ma ... taki sam jak np pełnia kśiężyca na zachowanie ''niektórych'' kobiet... A POWAŻNIE ... Musisz obczaic z której strony najczęsciej ''wieje'' Przypuszczalnie z zachodu... i z tej strony zrobić palenisko . Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 A ja zawsze jak bym się nie obrócił , to "wiatry" mam zawsze za sobą ale na statku nigdy nie sikam pod wiatr . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piasek Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 A ja zawsze jak bym się nie obrócił , to "wiatry" mam zawsze za sobą ale na statku nigdy nie sikam pod wiatr . I tak Weteran przywitał "młodego" na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 (edited) Jak będzie wiał z drugiej strony, z wędzenia "nici" .... Albo wędzarnię zrób na kółkach. Edited March 21, 2014 by miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boob96 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Jak będzie wiał z drugiej strony, z wędzenia "nici" .... Albo wędzarnię zrób na kółkach. Można jeszcze tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Lepiej kieruj się właściwym/wygodnym ustawieniem na działce, resztę olej.--------Henio a jak masz.... w wannie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Henio woli prysznic... Aaa... z resztą ... to już na wode patrzeć nie może ... chyba... Można jeszcze tak I ''teściowom'' w ten kierat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted March 22, 2014 Author Report Share Posted March 22, 2014 Teściowa już raczej nie pomoże, chyba że z tym wiatrem z góry... Lepiej kieruj się właściwym/wygodnym ustawieniem na działce, resztę olej.--------Henio a jak masz.... w wannie? No właśnie wychodziłoby, że drzwi paleniska na zachód ewentualnie północ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 (edited) Jak złożyć do "kupy" wędzarnie z piecem chlebowym grillem i kawałkiem blatu? opcje o których myślę:Na planie prostokąta od prawej wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim i co dalej? Na planie L, ale jak? Edited March 26, 2014 by Maniutek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Maniutek... A umiesz Ty rysować... ? Ja naszkicowalam najpierw swój projekt ( rok 2008 ) A i tak są zmiany w gotowej konstrukcji... ... jeszcze jedno pytanko... Przeglądałeś już '' wszystkie'' projekty ze strony głównej...? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 (edited) Einshel, pisząc o stronie głównej podawaj dokładniej adres, gdyż jak zauważyłem, większość forumowiczów, szczególnie tych nowych, za stronę główną uznaje stronę tytułową forum.Nasza strona główna znajduje się pod adresem: http://www.wedlinydomowe.pl Edited March 26, 2014 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Przepraszam Nastepnym razem '' Poprawiem siem''... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 No. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 (edited) Maniutek... A umiesz Ty rysować... ? Wydaje mnie się, że tak, ale aktualnie warunki nie pozwalają wrzucić, heh Przeglądałeś już '' wszystkie'' projekty ze strony głównej...? Prze(r/w)ażającą większość, ale te projekty, co by mi podpasowały to dostały po łbie Z głównej i sporo na forum. Nasza strona główna znajduje się pod adresem: http://www.wedlinydomowe.pl dziękuję Edited March 26, 2014 by Maniutek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedrord Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Witam oferuje udostępnienie swoje wędzarni Zadymiaczom z okolic katowic więcej na maila PEDRO.RAFAL@GMAIL.COM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hektor Posted March 28, 2014 Report Share Posted March 28, 2014 Witam oferuje udostępnienie swoje wędzarni Zadymiaczom z okolic katowic więcej na maila PEDRO.RAFAL@GMAIL.COM A pochwal się fotkami wędzarni, jak już zaspamowałeś temat koledze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted April 1, 2014 Author Report Share Posted April 1, 2014 A pochwal się fotkami wędzarni, jak już zaspamowałeś temat koledze Witam oferuje udostępnienie swoje wędzarni Zadymiaczom z okolic katowic więcej na maila PEDRO.RAFAL@GMAIL.COM 236km! dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted April 1, 2014 Author Report Share Posted April 1, 2014 rysunek na poziomie 4-latka, sorry Dok123.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted April 4, 2014 Author Report Share Posted April 4, 2014 (edited) Projekt "kuchni ogrodowej". wys.paleniska 50cm, wys.komory 100cm Edited April 4, 2014 by Maniutek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted April 9, 2014 Author Report Share Posted April 9, 2014 Materiał w większości cegła z rozbiórki, do wyłożenia pieca chlebowego-cegła szamotowa; komora wędzarni ,mam nadzieję z desek, ale jak się nie uda to też cegła. palenisko grill-?goła cegła to chyba mało? nie wiem?, blat roboczy wyłożony płytkami. Wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim. Piec chlebowy obsługiwany "na kolanach", lub raczej na leżąco Co myślicie? Brać się za to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniutek Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 Dzięki za zainteresowanie tematem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kk82 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Na Twoim miejscu przeniósłbym temat do działu:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/81-w%C4%99dzarnie-budowa-i-obs%C5%82uga/łatwiej byłoby o odpowiedź.Czy brać się za to?... Hmmm, ja tam widzę jeden mały problem - piec chlebowy tak nisko, a na nim grill - no nie wiem, na moje w trakcie używania pieca chlebowego - z pracy grillowania nici - chyba że lubisz jajka na twardo A tak na poważnie - nie widziałem jeszcze tak nisko usytuowanego pieca, może dla własnej wygody i bezpieczeństwa postaw go obok grilla - miejsce pod grillem i piecem to dodatkowe schowki, a pod blatem roboczym szafka - ja bym raczej tak to widział. Ogólnie fajny projekt, za wędzarnię z bezpośrednim :clap: Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Piec nisko to fakt ... ale no właśnie gdyby drzwiczki do niego zrobić z boku nie przeszkadzałoby to w grillowaniu i "jajka byłyby" na miękko , Jeśli to będzie piec robiony jak Bóg przykazał to będzie porządnie izolowany od góry (piach, szkło tłuczone etc) więc lokalizacja pod grillem nie jest do końca zła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kk82 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 O tym nie pomyślałem roger :clap: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts