Jump to content

Wędzarnia


Recommended Posts

Witam Wszystkich , mam nie lada problem odnośnie wędzarni . Jeszcze nigdy nic nie wędziłem ale mam zamiar zacząć w najbliższym czasie . Przeglądam allegro i mam do Was pytanie która z tych dwóch będzie lepsza . Będę wędził tylko dla siebie tak że ilośći przemysłowe nie będa nigdy potrzebne i wielkość urządzenie nie robi mi wielkiej różnicy . Myślałem co czymś takim :

 

http://allegro.pl/wedzarnia-ogrodowa-60x60x80cm-termometr-1-5mm-i4127552295.html

 

http://allegro.pl/wedzarnia-ogrodowa-beczka-200-l-wys-87cm-sr-58cm-i4146174319.html

 

Jeżeli temat założyłem w złym dziale przepraszam 

 

Pozdrawiam J

Link to comment
Share on other sites

Swoją drgą ktoś fajny patent na recycling zrobił i łatwą kasę ;)

 

 

Pod warunkiem, że klienta znajdzie.

 

Swoją drogą ja już dawno przestałem oferować to co mi się podoba, to co ja uważam za idealne rozwiązanie. Klienci są różni, wymagania różne, wiadomości różne, możliwości różne...  z punktu widzenia sprzedawcy, jeśli  kupują to dlaczego nie sprzedawać ? :)

Przez wiele lat broniłem się przed taką formą działalności, sprzedawałem tylko dobre i sprawdzone bagażniki, a klienci chcieli tanie, byle jakie. Ja nie sprzedałem, sprzedał ktoś z konkurencji, on zarobił, ja nie. Kryzys wyleczył mnie z takiego rozumowania, jeśli jest chętny, dlaczego mam Go odsyłać :rolleyes:

W wędzarniach jest dokładnie to samo, sprzedaż liczącą się mam tylko jednej firmy, ale cykam inne też. Nie każdy ma możliwość zrobienia, nie każdy chce zrobić, a wielu chce wędzić, a że będzie miał problemy ...

Są tacy, którzy potrafią je pokonać także w prostej wędzarni.

Edited by DZIADEK MACIEK
Link to comment
Share on other sites

Mnie podoba się wpis reklamowy

"DUŻE PALENISKO POZWALA UZYSKAĆ ODPOWIEDNIO WYSOKĄ TEMPERATURĘ :no: "Regulacja temperatury i dymu odbywa się poprzez domykanie lub otwieranie drzwiczek paleniska" :  W naszych wędzarniach pręty do wieszania wędlin zamontowane są na odpowiedniej wysokości (nie za wysoko), przez co wędliny nie przypalają się: Dodatkowo komin zapewnia odpowiedni przepływ dymu co jest kluczowym elementem w procesie wędzenia : Nasze wędzarnie wykonane są z grubej blachy 1,5mm , nie używamy do produkcji desek sosnowych które jak wiadomo zawierają żywicę, co negatywnie wpływa na smak wędlin. Komora wędzarnicza pomalowana jest farbą proszkową, odporną na uszkodzenia mechaniczne i atmosferyczne, wytrzymuje temperaturę do 150 stopni, palenisko malowane farbą żaroodporną która wytrzymuje 600stopni Celsjusza

 

:D A farby w palenisku nie wpływają negatywnie na smak  :D

   

Edited by Andyandy
Link to comment
Share on other sites

Przez wiele lat broniłem się przed taką formą działalności, sprzedawałem tylko dobre i sprawdzone bagażniki, a klienci chcieli tanie, byle jakie. Ja nie sprzedałem, sprzedał ktoś z konkurencji, on zarobił, ja nie. Kryzys wyleczył mnie z takiego rozumowania, jeśli jest chętny, dlaczego mam Go odsyłać

Tego się trzymaj i nie poddawaj presji kasy.

Zyskasz klientów i ich uznanie, że nie jesteś pospolitym sprzedawcą gów.... i chińczyka !

Wiem, że to trudne, bo jak oprzeć się tak niskiej cenie i wytłumaczyć, że dobry produkt musi kosztować.

Może jestem inny i z innej bajki, ale mam wrażenie że osoby chcące kupić coś dobrego nie widzą, że za polskim produktem stoi producent, jego rodzina i jego zarobki.

Jedyne co potrafią powiedzieć to drogo i rabat.

 

A co jak ja zapukam do ich firmy i powiem dajcie darmo ?

A wtedy to mnie zjadą na potęgę !

Edited by miro
Link to comment
Share on other sites

beczka ,beczka i jeszcze raz beczka!!! ja swoją kupiłem na złomie , wkładam termometr bagnetowy który "pożyczam" z mojej instalacji CO ,palenisko mam wymurowane z cegieł i gliny, dopływ powietrza reguluję metalowymi drzwiczkami. Mam do wyboru dwa kanały z metalowej rury 100 róznej długości i mogę ta beczkę w każdej chwili przestawić. Jak dla mnie rewelacja, z czystym sumieniem mogę polecić takie proste rozwiązanie.

post-60913-0-81527400-1397931547_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Skąd wiedziałem, że mój post skomentuje miro ? ;):rolleyes:

 

Jakąś tam praktykę w handlu mam, ponad 30 lat tym się zajmuję. Najdłużej w W-wie mam bagażniki, razem ze znaną firmą na I... rozpoczynaliśmy.

 

Nie jesteś miro z innej bajki, takie są realia. Rabat to podstawowe słowa klienta.

 

Ale pozostaje coś takiego jak proza życia, za coś trzeba kupić to czy tamto, więc czasami sprzedaje się jakiś produkt niezgodny z przekonaniem.

 

Wracam jednak do "starych" form działalności, wyprzedaję taniochę, zostawiam Thule i dobre inne produkty.

 

Jeśli chodzi o wędzarnię z 1 postu, miałem w sprzedaży podobne, innego producenta, tańsze sporo, sprzedawały się całkiem nieźle. Opinie większości klientów były zgodne ze zdaniem rogera czy Zico. "Jak w tym wędzić proszę pana ? ;) "

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za pomoc uświadomiliśćie mnie że popełnił bym ogromny błąd . Wychodzi na to że za groszę można zrobić samemu 

Czy taka beczk może być : 

http://allegro.pl/beczka-beczki-metal-tworzywo-200l-czyste-krakow-i4092837299.html

 

czy taki termometr będzie dobry :

 

http://www.wyroby-domowe.pl/termometr-wedzarni-okragly-p-203.html

 

Jeszcze jedno pytanie jakiej średnicy ma być rura doprowadzająca dym do beczki

 

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...