Bahus Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 U mnie dziś na obiad: zupka koperkowa, golonka po bawarsku, ziemniaki, kapusta kiszona, sok z wiśni (własne przetwory)Bahus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 WitamKasza gryczana palona , porkolot, ogórek kiszony .Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Makaron świderki z masłem i solą. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roj61 Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Witam Ziemniaczki z duszonymi grzybkami Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 porkolot Januszu, co to takiego? Czyżby to była fruwajaca wieprzowinka :question: :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Makaron świderki z masłem i solą. :wink: U mnie podobnie. Makaron świderki podsamażony z cebulką i kiełbaską (własnej roboty oczywiście) Pozdrawiam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Pyry, karminadle i modro kapusta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chłop z warmii Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 A u mnie jeszcze niedzielne gołąbki :blush: :blush: Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 A u mnie dzis na obiad : zupa owocowa ,kompot no i cos do popicia :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Flaki i bułeczka. Jak ja to lubię. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Łatwo się pytać kucharzowi z 30 letnim stażem "co macie na obiad" :grin: A u mnie :question: :?: :question: Hmm...Chyba kanapki :lol: Tak to jest bez żonki :wink: ale to mój świadomy i czasowy wybór :lol:Ale zaraz zaraz gdzie ja mam najbliżej podjechać :question: :lol: muszę popatrzeć na baloniki sylwestrowe :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Do nas zapraszamy ! U nas dzisiaj mielone :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Gabi, dziękuje ale strasznie daleco :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Stek oczywiście wołowy, frytki + piwo :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majsa Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Ja serwuje dzisiaj barszczyk czerwony i ruskie pierogi, pozdrawiam wszystkich serdecznie i smacznego :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 pierwsze danie zupa ogórkowadrugie kalafior faszerowany miesemdeser galaretka z wisni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 drugie kalafior faszerowany miesem Marek proszę o więcej danych :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 majsa, witaj !!! i smacznego :lol: jak słyszę, że kobieta mówi o czerwonym barszczyku to ech... nic z tego :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marela Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Ja objadłam się duszonym kurkami ze śmietaną i zielonym koperkiem a dla mojej lepszej połowy mam ziemniaczki z kotletem z peklowanej karkówki w sosie. Do tego kiszone ogórki. :grin: tylko ten obiad to po godz.20 będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grazia Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Dzisiaj na obiadek ziemniaki + żeberka zapiekane z cebulą, keczupem i miodem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Czy porkolot to odmiana palikota? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wdw Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Pieczone udka z kurczków i buraczki na próbę z zapasów zimowych - pycha. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Witam Dzisiaj na obiado-kolację miałem mielone z boczku i karkówki oraz buraczki czerwone ugotowane pokrojone w plasterki z cebulką listkiem laurowym i pieprzem mielonym - taka sałatka na zimno . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahus Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 Pyry, karminadle i modro kapusta. Czyli skrzyżowanie kuchni poznańskiej ze śląską ...Ciekawe bardzo ciekawe :wink: Bahus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chłop z warmii Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Bahus,te pyry Papla napisał,żebyś Ty wiedział o co chodzi :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.