MisioPysio Posted March 14, 2023 Report Share Posted March 14, 2023 Dostałem od sąsiada załączony kawałek i nie mogę sie od niego dowiedzieć jaki to kawałek mięsa i jak go robił. Sąsiada to Irlandczyk wiec zakładam ze to coś jest z jego kraju.Smakuje jak konserwa tyrolska a z jajecznicą jak nasz boczek. Czy ktoś może wie jak zrobić coś podobnego..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 14, 2023 Report Share Posted March 14, 2023 nie mogę sie od niego dowiedzieć jaki to kawałek mięsa Boczek lub pachwina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted March 14, 2023 Report Share Posted March 14, 2023 Wygląda ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisioPysio Posted March 16, 2023 Author Report Share Posted March 16, 2023 nie mogę sie od niego dowiedzieć jaki to kawałek mięsa Boczek lub pachwina Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted May 24, 2023 Report Share Posted May 24, 2023 Tak dla podbicia tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noblik Posted May 24, 2023 Report Share Posted May 24, 2023 czort wie co to, fajnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted May 24, 2023 Report Share Posted May 24, 2023 A to nie bedzie wagyu beef?[Dodano: 24 maj 2023 - 10:54][Dodano: 24 maj 2023 - 10:55]Patrzac na ten kawalek na zdjeciu jaki wstawilam, wyglada podobnie do Twojego.Pokaz przekroj z boku Twojego wyrobu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zofintal Posted May 24, 2023 Report Share Posted May 24, 2023 Dostałem od sąsiada załączony kawałek i nie mogę sie od niego dowiedzieć jaki to kawałek mięsa i jak go robił. Sąsiada to Irlandczyk wiec zakładam ze to coś jest z jego kraju.Smakuje jak konserwa tyrolska a z jajecznicą jak nasz boczek. Czy ktoś może wie jak zrobić coś podobnego..?Irlandczycy bardzo lubują się w mięsie wołowym i baranim, mają jego pod dostatkiem i to za niewielką cenę. Spędziłem tam blisko połowę swojego życia, ale takiego wyrobu nie widziałem. Wysłałem zdjęcie do mojego kolegi Irlandczyka (starszy człowiek) odpisał mi że nie wie, dodał też że jest (very fatty) zbyt tłuste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted May 24, 2023 Report Share Posted May 24, 2023 i nie mogę sie od niego dowiedzieć jaki to kawałek mięsa i jak go robił. Może za mało podlałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted May 25, 2023 Report Share Posted May 25, 2023 Wg mnie jest to corned beef zrobiony wlasnie wagyu beef. Kolor miesa na to wskazuje, a przerosty na. kawalek z jakiego zostalo zrobione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.